curs flash de ceràmica amb terres del barri

18:0021:00 h
Lloc:
Pere IV, 345 08019 Barcelona
Preu: De 20€ a 40€
Taller

Durant 2 dies aprendrem a fer ceràmica només amb recursos locals (argiles extretes de solars del Poble Nou) i processos tradicionals. Modelarem a mà i farem acabats amb brunyits, terra sigillata (les partícules més fines de la mateixa terra que treballem) i decoracions amb els mateixos materials extrets de la terra.

 

programa

sessió 1

Dimarts 14 de maig
18h – 21h

Farem una mostra del procés per a obtenir argila amb terra locals, barrejarem argiles per a donar-li distitas caraterísticas al fang i modelarem peces a mà.

sessió 2

Dijous 16 de maig
18h – 21h

Decoració de peces amb pedres, terra sigillata i brunyit.

sessió 3

Dijmarts 21 de desembre
18h – 19h

Recollida de peces i anàlisis dels resultats.

 

bio

Maria Roy (Barcelona, 1993) és artista i dissenyadora que treballa amb tècniques d’artesania tant tradicionals com experimentals per a explorar i assimilar el món que l’envolta.  El seu principal tema d’estudi és la terra, com a matèria viva que narra sobre la història, la política i ecologia des del local.  Utilitzant els recursos que la terra proporciona, forma escultures ceràmiques que es vinculen estretament amb el context geogràfic on desenvolupa la seva pràctica. Amb un gran interès per la ceràmica com a material arqueològic, té com a objectiu recuperar narratives que ens connectin amb el medi ambient a través d’objectes. Durant els últims anys, Maria ha estat docent en el Grau d’Arts i Disseny a l’Escola Massana i imparteix tallers de ceràmica amb l’objectiu de vincular la comunitat amb l’entorn  i els seus recursos. A més, comparteix coneixements de ceràmica a La Escocesa.

curs flash de ceràmica amb terres del barri