De rerum natura. Gonzalo Sicre

19:0021:00 h
Lloc: Sala Parés
Petritxol, 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

L’obra de Gonzalo Sicre atreu per la seva manera de treballar el suspens i el misteri. Cada pintura ens formula preguntes sense resposta que fan volar la nostra imaginació. És un mestre de les absències i aconsegueix crear intriga amb escenes que es tornen suggerents gràcies a allò que el pintor no ha representat a la tela o que es manté fora de la composició. Sovint es centra en entorns que no van ser concebuts per a ser protagonistes però que gràcies a l’artista adquireixen una nova identitat.

Utilitza la llum de forma teatral aconseguint una atmosfera silenciosa, solitària i reflexiva. Sovint utilitza l’alba o l’ocàs per crear ambients íntims o centra la seva atenció en l’halo d’una farola solitària al bell mig de la negre nit. Però sempre es tracta d’una llum continguda i controlable, que modifica la realitat i emfatitza alguns objectes quotidians dotant-los de protagonisme.

Gonzalo Sicre ha participat en múltiples exposicions a espais públics i privats arreu del país entre les quals destaquen diverses exposicions al Centre d’Art Reina Sofía de Madrid. La seva obra ha sigut reconeguda amb nombrosos premis i figura a importants col·leccions públiques i privades. Exposa a la Galeria Trama i la Sala Parés des de 2001.

De rerum natura. Gonzalo Sicre