GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Debats al Pavelló: La cadira Barceloneta, Raffaella Mangiarotti

19:0020:00 h
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
08038 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

El programa de Debats al Pavelló, en el marc de la Barcelona Design Week, ens convida a parlar de la cadira Barceloneta amb la seva autora.

L’arquitecta i dissenyadora Raffaella Mangiarotti (deepdesign), ens presenta al Pavelló Mies van der Rohe, la cadira Barceloneta, un exponent clar de la seva capacitat d’incorporar a la puresa formal dels seus dissenys la voluntat de pertinença cultural no només en l’expressió material i tècnica, sinó sobretot conceptual.

Mangiarotti ens mostrarà el procés de disseny de la cadira Barceloneta, produïda per a la firma italiana de mobles Serralunga, una innovadora reinterpretació de la icònica cadira “Barcelona” dissenyada per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich el 1929.

Mantenint la silueta i l’efecte “capitonnè” per al respatller tan característics d’una de les cadires més reconegudes de l’arquitectura del Moviment Modern, aquest remake es fabrica amb estructura d’acer envernissat i seient de poliuretà d’alta densitat tenyit, amb protecció contra els raigs ultraviolats, i així posa a disposició una nova versió que juga amb el seu nom i que resulta còmoda i pràctica: apilable i resistent a la intempèrie.

Debats al Pavelló: La cadira Barceloneta, Raffaella Mangiarotti