Ferides i vincles: maternitats en qüestió

18:3020:00 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Preu: 6€
Conferència

AMB EIDER RODRÍGUEZ, BEGOÑA GÓMEZ URZAIZ, LUNA MIGUEL I NAIRA PERDU

L’escriptora i periodista Begoña Gómez Urzaiz ha investigat sobre mares que abandonen els seus fills: al seu llibre Las abandonadoras (Destino, 2022) apareixen Mercè Rodoreda, Anna Karènina o Doris Lessing. Des de la ficció, l’escriptora basca Eider Rodríguez ha explorat les costures de la família i els llocs que ocupa cada membre quan en comença l’esfondrament. Juntes, conversaran sobre (des)creació i maternitat. És a dir: dies feliços que ho deixen de ser, ferides personals que costen de tancar amb relació a la maternitat i la criança, com també altres formes de maternitat, és a dir, d’estimar o de viure.

Després del diàleg, la poeta Luna Miguel oferirà un recital de poemes propis i d’autores des de Sharon Olds fins a Adrienne Rich, passant per Anne Sexton i Sylvia Plath, sobre la maternitat que nega, la creació que engendra i els vincles, clars i borrosos al mateix temps, entre criar i crear. L’acompanyarà Naira Perdu al piano.

Begoña Gómez Urzaiz és periodista i col·labora habitualment amb El PaísLa Vanguardia, RTVE i Radio Primavera Sound. Ha escrit en capçaleres com VogueVanity Fair i Dazed & Confused, i imparteix classes al màster de Periodisme Literari de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha editat i prologat el llibre d’assaig Neorrancios: Sobre los peligros de la nostalgia (Península, 2022). Las abandonadoras és el seu primer llibre.

Eider Rodríguez va estudiar Publicitat i és doctora en Literatura. Ha treballat com a editora literària i guionista de televisió, cinema i còmic. És professora a la Universitat del País Basc i autora de llibres com Y poco después ahoraCarneUn montón de gatos i Un cor massa gran, o Materials de construcció.

Luna Miguel és editora a Penguin Random House. Entre les seves últimes publicacions hi ha el poemari Un amor español (2023), l’assaig Llegir mata (2022) i el monòleg teatral Ternura y derrota (2021).

Naira Perdu és una pianista almerienca amb arrels britàniques i iranianes, premiada en concursos internacionals de Portugal, Itàlia i Rússia. Actualment, es mou entre Espanya, Bèlgica i França, amb projectes de piano solo i també de dos pianos (Ikigai Duo) amb el pianista Vicente Prieto, juntament amb qui, a més, dirigeix la productora musical Numen.

Activitat relacionada amb l’exposició “Venerades i Temudes. El poder femení en l’art i les creences”.

Ferides i vincles: maternitats en qüestió