Dijous de ràdio / Observacions Situades: pensar a peu de carrer

19:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

El Gremi d’Espais, amb Manuel Delgado, partint de la idea de la saturació d’imatges que vivim actualment, proposa parlar de les etnografies resultants de les Observacions Situades realitzades pel gremi durant la seva residència celebrada des de setembre de 2022 fins a Juliol 2023 a Santa Mónica.

A partir dels experiments fets per el Gremi d’Espais amb el dispositiu Observacions Situades, es proposa una xerrada amb la participació de Manuel Delgado, antropòleg i professor titular de l’Universitat de Barcelona, per pensar en els estudis etnogràfics en l’era de la saturació d’imatges.

A partir de situar la gravació del podcast a l’Espai Mòniques i utilitzar-lo a manera de cabina radiofònica i d’aparador a les Rambles, s’activarà l’acció d’una observació situada conduïda per Anna Solanilla i Pedro Bennaton amb la participació de Manuel Delgado.

El focus d’aquesta sessió de ràdio, l’observació situada, girarà a l’entorn l’experimentació que estan desenvolupant plegats els components del gremi en residència. A partir de l’observació situada i implicant-hi els vianants de les Rambles volem fer un podcast etnogràfic i a temps real.

Per fer aquest podcast s’instal·laran micròfons a l’Espai Mòniques i altaveus a la terrassa perquè els vianants puguin sentir el que s’està gravant.

El Gremi d’Espais té interès a incidir, delicadament, en els aspectes formals, de disposició espacial de l’enregistrament del podcast. És a dir, com incidir en la dramatúrgia del podcast des de l’espai i compartir la seva investigació sobre estratègies per a l’observació i percepció urbana.

Dijous de ràdio / Observacions Situades: pensar a peu de carrer