Dimarts de vídeo / In limbo: caient i volant - Sis confluències en el temps 5

19:0020:00 h
Lloc:
La Rambla, 7 08002 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 17.10.2023.
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Sessió a càrrec de Desorg. punt Org – Observatori de Video no Identificat per als Dimarts de vídeo del Santa Mònica

IN LIMBO: CAIENT I VOLANT   

“Llimb (del llatí, Limbus): un món entre els vius i els morts, un espai d’emmagatzematge on s’envien els arxius eliminats i un llibre d’Aldous Huxley.” 

En temps incerts, “Perpetual”, “Nova Express” i “Le jour a vaincu la nuit” ofereixen tres capítols videogràfics sobre el ser en estat de flotació, en una certa ingravidesa, en un lloc i un temps difícil de definir en termes concrets. El món abans, sòlid, si és que va existir mai en tal estat, s’ha dissolt, juntament amb qualsevol noció de temps i espai estàtics. Ara, els límits es difuminen i desafien el que donàvem per segur. En aquest estat desconcertant, la confusió haurà de portar-nos a descobrir territoris inexplorats i no identificats, endinsant-nos en els dominis de l’ignot. 

 

Le jour a vaincu la nuit
Jean-Gabriel Périot, 28′, 2013.
Vuit retrats, vuit somnis, vuit fugides. 

Perpetual
Basik Kubasik, 7′, 2023
El rellotger desmunta amb habilitat el rellotge per la seva reparació, endinsant-se en un àmbit més enllà de la nostra comprensió ordinària del temps. En aquesta dimensió quasi sobrenatural, el llarg procés queda condensat en set minuts. L’espai i el temps, conceptes abans familiars, es transformen en abstraccions elusives, amagades dins els mecanismes intricats del rellotge. Les agulles de l’artefacte giren amb rapidesa, a poc a poc s’aturen, difuminant els límits que separen el passat, el present i el futur. En aquest àmbit enigmàtic, les interpretacions són diverses, convidant a explorar un ampli ventall de possibilitats. 

Nova Express
Perro Loco, 14′, 2014. 
“En primer lloc, es va suggerir que examinéssim la nostra pròpia imatge per estudiar com es podria fer més portàtil. Vam descobrir que els sistemes senzills de codificació binària eren suficients per contenir tota la imatge, però requerien una gran quantitat d’espai d’emmagatzematge fins que es va entendre que la informació binària es podia escriure a escala molecular, i tota la nostra imatge es podia contenir dins d’un gra de sorra. No obstant això, posteriorment es va saber que aquestes molècules d’informació no eren matèria morta, sinó que exhibien una capacitat de vida que es troba en altres llocs en forma de virus.” 
William S. Burroughs, Nova Express, 1964 

Dimarts de vídeo / In limbo: caient i volant – Sis confluències en el temps 5