Domènec EN RESiDÈNCiA a l'Institut La Bastida

18:0020:00 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Santa Coloma de Gramenet és una gran ciutat de més de 100.000 habitants, envoltada d’altres grans ciutats i que forma part de l’àrea metropolitana que acull, en un territori relativament petit, prop de 5.000.000 de persones; però fa 10 segles, Santa Coloma era un petit conjunt de cases pairals i una ermita, a prop d’un riu i els turons de la serralada de Marina, envoltada de camps de correu i aiguamolls, on vivien només unes 145 persones.

Coneixem el nostre entorn urbà? La ciutat, el carrer, el barri i l’escola on vivim, estudiem i treballem? Coneixem el nostre entorn natural? La serralada de Marina, el riu Besós… En coneixem la seva història i l’evolució d’aquests llocs?

L’Institut la Bastida es troba en un lloc privilegiat per observar i comprendre la morfologia d’aquesta ciutat, situada en un dels límits de les zones urbanitzades i en contacte amb l’entorn natural. Ens plantegem, per tant, entre tots intentar conèixer millor el nostre entorn, el seu passat i el seu present, experimentar-lo i repensar-lo. A partir d’aquesta exploració, de les preguntes, descobertes i propostes que sorgeixin del procés, plantejarem i realitzarem un projecte compartit.

Presentació de la residència de Domènec amb alumnes de 3r d’ESO de l’Institut La Bastida. Amb la mediació d’A Bao A Qu.

Domènec EN RESiDÈNCiA a l’Institut La Bastida