GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se

18:0020:00 h
Lloc: La Escocesa
Pere IV, 345
08019 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Quin és el potencial de l’eròtic —del joc i del plaer— en el pensament planetari? Seguint “la pràctica de ‘cruising’… com a ètica ecològica” (Ensor, 2017), donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se alinea les relacionalidades queer, com la comunicació no verbal i els gestos multisensorials, amb urgències no lineals en catàstrofes ecològiques.

Buscant altres maneres d’articular embolics i trobades crítiques en el discurs sobre el canvi climàtic, donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se explora diferents mètodes d’extracció de la resina de pi, o “tapping,” en parts del Mediterrani europeu propenses a incendis forestals. El projecte en curs segueix als treballadors de la resina en comunitats resineres, incloses les regions de Castella i Lleó a Espanya i el nord de Evia a Grècia, i les seves relacions amb els pins Marítim i Aleppo.

Amb el suport de La Escocesa (Barcelona) i Onassis AiR (Atenes), l’esdeveniment compartirà resultats experiencials del treball de camp inicial entre Espanya i Grècia, una projecció d’imatges del desenvolupament actual del projecte i un breu taller.

 

programa

18:00 h – Presentació de la recerca

Presentació dels resultats experiencials del treball de camp inicial entre Espanya i Grècia com a part del projecte too cool to burn

18:30 h – Projecció

donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se (2023-en curs) segueix a diversos treballadors de la resina en el nord de Evia, Grècia, que documenten mètodes d’extracció de resina del pi blanc, després dels incendis forestals d’agost de 2021. Entre el treball del resiner i el pi, aquesta composició d’imatges en moviment comparteix gestos i coreografies que es mouen entre vulnerabilitat, l’adaptabilitat i la resiliència.

19:00 h – Taller

Explorant el joc i el plaer com a metodologies en la pràctica, el taller experimentarà amb el concepte de “swapping.” Tradicionalment, to “swap” és fer un intercanvi. En els “swap meets” (o mercats de puces), per exemple, aquest intercanvi es materialitza com una compra o barata de béns. Però intercanviar és també qualificar valor: descartar el no desitjat i deixar l’indesitjable.

Material necessari per al taller: Porta qualsevol material (tangible o intangible) que consideris “eròtic”, “lúdic” o “plaent.”

 

bio

Dennis Dizon (n. Manila, Filipines) és uneix artista i escritore que desenvolupa la seva pràctica en el camp de la recerca. La seva pràctica interroga les interseccions de la tecnologia i l’ecologia. Posant en valor i cura la recerca i la metodologia, juguen amb la retòrica—en l’espectre del connotatiu—aplicant relacionalidades queer i pràctiques decoloniales a través de poètiques i vincles afectius. Té un Màster de Recerca en Pràctiques Avançades de Goldsmiths, Universitat de Londres, amb distinció.

 

* L’esdeveniment donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se és part del projecte de recerca to cool to burn, guanyador de la convocatòria de projectes de recerca La Escocesa 2022

Crèdits de la imatge : Bob. to tap, to lean, to twist, to warp, 2023-en curs. vídeo 4K, detall. Cortesia de l’artista.

donar copets, inclinar-se, torçar-se, blegar-se