Dubtes i muntanyas - Carla Souto - Art Nou

17:0020:00 h
Lloc: Tangent Projects
Carrer Marti Codolar 41 - 43,
08902 L’Hospitalet del Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Comissariada per Laura Olea López, en el marc de Art Nou 2020.
25 de juny – 31 de juliol, Tangent Projects gallery. Inauguració 25 de juny a les 17h.

Presentació de catàleg amb Carla Souto, 26 de juny, 19h

Com mirar una muntanya? La solemnitat d’una muntanya ha estat imaginada, comptada i llegida, somiada, desmembrada, desconstruïda i transportada. Un cos format per a la conquesta, per al camí, l’expedició, la deriva que permet la gruta, l’escalada, la caiguda. On acaba una muntanya? On comença? Una muntanya és, sobretot, mirada. És un nom assignat, és un retrat. Què implica ser una muntanya? És una figura que ressalta, és un contorn que és observat, que és pintat. Una muntanya pot créixer? La seva orografia és emmarcada, és tallada i polvoritzada, és recoberta, farcida i travessada. En posseir la terra que cobreix la muntanya, realment posseeixes una part de la muntanya?

L’exposició “Dubtes i muntanyes” recorre amb pinzell o ploma i llenços sense pintura la inabastable escala d’una muntanya. Com convertir-se en una muntanya? Com posseir (a) una muntanya? Els poemes no resolts de Carla Souto, sembrats per tot el relleu de l’espai expositiu, qüestionen la materialitat dels límits en escultures de pa, amb preguntes sobre els cims, des del dibuix, la instal·lació, el vídeo.

Què hi ha sota una muntanya? Tangent Project es converteix en un paisatge on difuminar amb preguntes una percepció sobre muntanyes i límits, sobre forma i dibuix, tornar mal·leable l’aliè, el fix, el desconegut, l’immens, les muntanyes de dubtes.

En repetir tant la paraula muntanya, perd el seu significat?

Dubtes i muntanyas – Carla Souto – Art Nou