GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

E.P.04. Veritat o mentida

Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Artistes participants:
Claudia Bernier
Jonatan Olivé
Eric Pesin Whitelegg
Cristian Ramírez
Dídac Rocho Ribas

Aquesta és la primera de dues exposicions que es realitzaran enguany sota la denominació E.P. (E.P.04 i E.P.05) i que mostren els resultats d’un procés de treball col·lectiu que, sota el títol de Starter de projectes*, s’ha dut a terme durant el 2014. En concret, en aquesta primera exposició, hem agrupat cinc propostes amb el subtítol de Veritat o mentida, ja que totes elles plantegen d’alguna manera una aproximació a la realitat. En aquestes obres el treball documental i la ficció es confonen i deixen obertes les portes a la vostra interpretació.

“Etapa de potència” és un dels noms que s’usen per a denominar a un amplificador d’àudio, un aparell que es connecta entre allò que produeix un senyal sonor (un reproductor, un instrument, etc.) i els altaveus que emeten el so i ens permeten escoltar-lo al volum adequat.

El títol de l’exposició és, doncs, un joc de paraules que apel·la al propòsit d’amplificar (metafòricament) el “senyal” dels projectes artístics de manera que multipliqui la seva repercussió en el context.

Aquesta exposició recupera aquest títol després d’haver-ne realitzat tres sota aquesta mateixa denominació el 2011 (E.P.01 i E.P.02) i 2013 (E.P.03). Aquestes sigles (E.P.) que poden llegir-se com a Etapa de Potència, però també com El Prat, representen ara la intenció d’arribar a un objectiu força semblant al que va impulsar les exposicions anteriors, el d’amplificar els projectes artístics de persones de la ciutat. Per aquest motiu, recuperem el títol i presentem aquestes dues exposicions com la quarta i la cinquena edició d’aquest cicle que ja es consolida bianualment.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

*Starter de projectes ha estat un procés de formació dirigit específicament a artistes emergents del Prat i conduït per l’artista visual i docent universitària Julieta Dentone.

Aquest procés va tenir lloc durant un llarg període del 2014 i hi van participar tretze persones, algunes de les quals participen en aquesta exposició i altres ho faran en la que s’inaugurarà el 24 d’abril (E.P.05).

L’eix d’aquest procés formatiu ha estat el d’aprofundir en la idea de “projecte artístic”, per tant en tot allò que intervé i cal tenir en compte per tal que una idea, un desig, agafi forma i es concreti en una realització artística tangible.

Finalment, aquest procés es va obrir públicament a les Jornades de suport a la creació (#sucret) en les quals els projectes proposats pels i les artistes d’Starter de projectes van ser analitzats i debatuts amb persones de referència de l’art i la cultura del context català.

E.P.04. Veritat o mentida