GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

"Eden" d'Anush Hamzehian i Vittorio Mortarotti

19:0020:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La Blueproject Foundation presenta “Eden”, la nova exposició de la Sala Project a càrrec de Anush Hamzehian i Vittorio Mortarotti que es podrà veure del 05 de febrer al 13 març 2016.

“Eden” és una exposició que reflexiona sobre les fronteres i, més concretament, sobre les fronteres entre l’Iran i Armènia; sobre els refugiats iranians. La mostra està composta de deu fotos i de diverses obres audiovisuals.

Fill d’un refugiat iranià, Anush Hamzehian va ser concebut el 1979, any de la revolució islàmica, en Tabriz durant l’últim viatge que els seus pares van fer a l’Iran.

Al març del 2014, els dos artistes van decidir apropar-se el més a prop possible al país on tot va començar però al qual Anush no podia tornar. Es van quedar un mes a la frontera. Per primera vegada, els dos van poder veure l’Iran cada dia, les seves muntanyes, el riu Aras i el camí que puja a la ciutat de Tabriz.

Hamzehian i Mortarotti van decidir investigar la claustrofòbia i violència d’aquesta ciutat-frontera com a metàfora de totes les fronteres, a través de la història personal d’aquestes persones que creuen les fronteres per aconseguir la llibertat, de prostitutes que treballen en bordells de nit al llarg de la carretera, dels camions iranians que porten petroli a Rússia, dels miners treballant en les mines de Molibdene (que s’utilitzen en fàbriques d’armament), dels soldats russos que continuen defensant la frontera armènia, dels adolescents que segueixen somiant.

“Eden” d’Anush Hamzehian i Vittorio Mortarotti