GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

El cos a la intemèrie (Performance a càrrec d’Ana López i Joana Romero)

12:0013:30 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Performance

El nostre cos és vulnerable als patrons sintètics que s’obstinen a dictar l’ésser i la natura a esdevenir dos receptacles diferenciats, desiguals, desconnectats, exempts l’un de l’altre, és per això que ens creiem antinaturals, una mentida que ens toca i en dóna forma. Reclamem i entenem la pell, doncs, com el sediment, l’estracte, l’escorça, exposada a llamps, trons, pluges: tempestes que la converteixen en un territori fèrtil d’organismes que podem fer germinar per trencar les costures dels límits artificials que ens assetgen. Així, identificant la intempèrie a la que els nostres cossos són exposats diàriament, ens l’apropiem artísticament per convertir-la en una situació on trasmudar el cos, la pell, la carn, ultrapassant els límits convencionals retornant l’ésser a la natura.

Quan la mà s’enfonsa dins la terra, es crea el buit per on s’ha enfonsat: l’escultura prèn forma, el buit entre l’ungla i la carn es transforma en terra. La carn, la pell, el cos és un paisatge amb rius, muntanyes, altiplans, valls, depressions, un relleu creador que viu, mor i es torna a crear a ell mateix, és el paisatge que ens envolta, que envolta allò que pensem, allò que sentim, que podem recórrer com el cec tempteja la realitat amb el seu bastó i desxifra l’espai que l’abraça.
————-
Performance inscrita en el marc del projecte ULTRACÒS. Tres experiències compartides més enllà del cos

Projecte que s’ha centrat en la interdisciplinarietat per posar en relació artistes d’arts visuals i escèniques amb la finalitat de crear unes performances conjuntes.

El cos a la intemèrie (Performance a càrrec d’Ana López i Joana Romero)