El Gran Tornado

19:0021:00 h
Lloc: La Caldera
eugeni d'ors 12
08028 barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Els artistes no fem obra. Inventem pràctiques. Segles d’explotació que van fetitxitzar i mercantilitzar la nostra activitat i alienar les nostres subjectivitats als dispositius de poder de la cultura i el mercat. L’obra és secundària a l’activitat artística que fem. El que fem és inventar pràctiques sensibles. Aquestes pràctiques són modes d’ús i protocols d’experimentació de l’espai, del temps, dels òrgans corporals, del moviment, de la percepció.

Silvio Lang, Manifiesto de la práctica escénica, capítol inclòs a l’antologia El tiempo es lo único que tenemos, compilada per Bárbara Hang i Agustina Muñoz.

Tornen Els Tornados

Que mai se’n van anar perquè hi són tot el temps, passejant per les parets de La Caldera. Però aquest dia els deixem el seu espai i temps per fer-los públics.

S’han anomenat Tornados dins d’aquest BRUTAL el conjunt d’aquestes estratègies per superviure que passegen i es regiren al voltant de l’obra/de la peça/del projecte. Que de vegades semblen invisibles, que ens sostenen de manera constant, que ens fan perdre la noció de principi i fi.
Aquestes estratègies que també s’anomenen pràctiques artístiques.
Això que fem encara que no haguem de fer alguna cosa concreta.

El Gran Tornado ens convida a passejar per les estratègies d’algunes residents que han habitat La Caldera en algun moment i algunes convidades de fora també, que ens acompanyen durant aquesta jornada de tarda del dia 25.

Ens enfilarem a una plataforma que ens mourà durant una estona on els llocs brollaran.

A una síl·laba melismàtica ens enfilarem, on el temps s’obri i es descomposi i es recompongui i vibri les vegades que vulgui abans de passar a la síl·laba següent. S’il·luminarà amb llanternes allò gairebé ocult que s’ha quedat impregnant les parets dels estudis i dels passadissos.
Escoltant les pedres que ho van absorbir tot.
És qüestió de fe, això sempre ho hem sabut.

Participen:

Rosa Romero
Jose Velasco
Adrián Vega
Jonàs de Murias
Victor Colmenero

I més.

El Gran Tornado