GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

El M|A|C al Festival 2 terços

11:3012:30 h
Lloc: Espai Agrari de Mataró
Cami de les cinc cènies 155
Mataró
Preu: Activitat gratuïta
Festival

Festival 2 terços
arts, territori i paisatge

El Festival 2 Terços va néixer l’any 2021 per reivindicar els conreus i boscos i, per tant, el patrimoni agrícola, forestal i cultural de l’espai agrari de la ciutat, el qual comprèn dos terços de la superfície urbana, origen doncs del seu nom.

Aquesta tercera edició vol consolidar el vincle entre la ciutat i aquest entorn agrari, promoure’n la història, la cura i la sostenibilitat amb un projecte cultural que empra   just l’entorn d’un paisatge que és patrimoni.

El M|A|C Mataró Art Contemporani s’incorpora al Festival enguany amb dues instal·lacions artístiques ubicades a l’entorn dels emplaçaments del Festival.

Les dones al camp
Clara Ballesta
15-30.10.23
Hort d’en Dídac

Clara Ballesta ha retratat onze dones pageses, del camp. Els seus dies, les seves mans, les seves pells. Totes elles arrelades a la terra de les Cinc Sènies, Valldeix i Mata. Totes elles de nissagues familiars que curen i cultiven la terra fèrtil del costat de casa. Onze retrats que esdevenen la pell dels hivernacles de l’hort, aquelles cases que protegeixen llavors i brots, com ho fan les hores i els temps d’aquestes dones.

Clara Ballesta (Mataró, 1994)
La fotografia, el disseny o el gravat són disciplines que l’artista empra per experimentar i fer de la imatge l’eina per crear imaginaris nous.
@clara_ballesta

Demiürg
CODA
20-22.10.23
Can Pera (Cinc Sènies)
Amb la participació de Transversal. Xarxa d’Activitats Culturals

El col·lectiu CODA (Computational Design Affairs) anomena escultura atmosfèrica la seva peça Demiürg. Artesà en grec, el demiürg en la filosofia idealista de Plató és un déu creador del cosmos i autor de l’univers sensible. El desig per entendre la pròpia existència no s’ha aturat mai i sempre s’ha revelat com a part necessària i legítima de la naturalesa humana. Un objecte demiúrgic pren una forma suprematista a partir de partir de la seva geometria. Aquesta peça ens pren l’atenció però no ens permet abastar-la: tot i que la contemplem des de tots els angles, no aconseguim mai una visió completa. Però sí ens ofereix l’essència amb el joc de llums i ombres i la pell translúcida. En la sol·litud del camp de conreu, s’erigeix com un far que assenyala l’univers sensible d’aquesta terra d’horts i pagesia.

CODA són Gerard BertomeuEnrique Soriano i Pep Tornabell.
www.coda-office.com

 

En col·laboració amb

El M|A|C al Festival 2 terços