el otro aquí - Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez

Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 06.02.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

el otro aquí és un projecte que s’articula des de la nostra memòria personal, marcada per la distància i allò de què ens hem allunyat. Lluny dels nostres entorns afectius i paisatges formatius, per habitar nous espais i significats sorgits d’altres tradicions; les d’aquí, on ens hem establert, amb retorns discontinus als nostres orígens. Des d’aquesta reflexió personal, la instal·lació apel·la al record universal i a la seva qualitat dúctil, que sorgeix en la impossibilitat de la seva completesa, en allò que falta: en una memòria desplaçada però latent.

 

Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez

Com a col·lectiu, la Valentina i el Carlos investiguen la imatge entorn del dispositiu fílmic. Recentment, han participat en la projecció de programes a la Galeria Microscope i a Anthology Film Archives. A l’inici de 2023 van estrenar la performance FFF al Museum of the Moving Image de Nova York.

Paracronismos, el seu primer projecte desenvolupat a La Escocesa, va ser presentat al CCCB, el Zumzeig, S(8), el Premi Miquel Casablancas, la Filmoteca de Catalunya i L’Estruch. A l’octubre de 2020 van presentar la instal·lació Y si ver era el fuego a la Filmoteca de Catalunya, comissariada per Carolina Ciuti i Marina Vinyes. La seva performance Echo Chamber va ser un encàrrec del CCCB per commemorar el 20è aniversari del Xcèntric. Actualment són artistes residents a Hangar i les seves obres formen part del catàleg Light Cone a França.

https://www.valentinalvaradomatos.com/

https://carlosvasquezmendez.com/

 

el otro aquí – Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez