El verb impersonal i el subjecte ocult - Concèntric: La Capella / Index Foundation

Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Artistes participants: Kajsa Dahlberg, Sybrig Dokter i Alva Willemark, Roxy Farhat, Nathalie Gabrielsson i Peter Sköld, Johanna Gustafsson Fürst, Saskia Holmkvist, Runo Lagomarsino, Iris Smeds, Ulrika Sparre i Victoria Verseau.

Index – La Fundació Sueca d’Art Contemporani organitza una exposició a Barcelona juntament amb La Capella com a part del seu diàleg institucional.

El verb impersonal i el subjecte ocult utilitza la metodologia institucional d’Index per oferir a La Capella una manera de treballar amb la pràctica artística i el públic basada en el desig de connectar situacions, acostar-se a la complexitat i experimentar amb les temporalitats. El punt de partida de l’exposició és una taula de treball que presenta material d’arxiu i una selecció d’obres de vídeo amb les quals poden interactuar els visitants i l’equip de La Capella. L’espai expositiu es defineix a través de peces escultòriques de Johanna Gustafsson Fürst. L’equip de La Capella es relacionarà amb el material presentat i formularà diàlegs amb artistes de Barcelona que treballen camps paral·lels.

Un diàleg continu entre La Capella i Index ha definit la tipologia d’obres d’art que es presentaran a l’exposició, entenent les maneres de fer en el context artístic de Barcelona i com relacionar aquestes maneres de fer amb els professionals de l’art a Estocolm. L’exposició està concebuda com una situació de treball per pensar les connexions, l’alimentació, el llenguatge, la gramàtica i els possibles diàlegs. El verb impersonal i el subjecte ocult fa referència a accions en curs, mirades i processos que es compartiran en temps real.

La producció de l’exposició compta amb el suport de Kulturrådet (Consell Suec de les Arts).

 

COMISSARIS:

Equip comissarial d’Index.

L’equip d’Index està format pel conjunt de professionals de l’art que treballen a la fundació. Adoptant i definint la metodologia institucional, diverses persones treballen col·lectivament en processos de comissariat que integren anàlisi d’arxius, creació d’exposicions, producció de textos i processos d’aprenentatge.

Per a l’exposició a La Capella, l’equip d’Index està format per Jasmine Hinks (comissària d’Edició), Martí Manen (director) i Isabella Tjäder (comissària d’Aprenentatge).

Horaris d’obertura de l’exposició El verb impersonal i el subjecte ocult

Dissabte 18 Novembre: de 12 a 20 h

Diumenge 19 Novembre: de 11 a 14 h

El verb impersonal i el subjecte ocult – Concèntric: La Capella / Index Foundation