Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. La majoria dels espais romandran tancats fins a nou avís. Per més informació consulteu el web de cada espai.

Els inútils, són revolucionaris? Taller d’escriptura «Una victòria a càmera lenta sembla ben bé una rendició», conduït per Eloy Fernández Porta.

Des de l’emergència paral•lela de l’economia de mercat i les estètiques de la decadència a l’últim terç del segle XIX, la dinàmica de la productivitat i la improductivitat ha assignat valors positius, de resistència passiva i fins i tot de messianisme a la figura de l’inútil social. Des de l’antiheroi abúlic del teatre simbolista fins al has-been de la indústria de l’entreteniment, alliberat dels deures de la fama, baixar del tren en marxa ha tingut un innegable prestigi. Encara el conserva? Quin és el funcionament polític d’aquesta exaltació del no-fer?
Lectures: Preferiría no hacerlo. Bartleby el escribiente de Herman Melville, seguido de tres ensayos sobre Bartleby de Gilles Deleuze, Giorgio Agamben y José Luis Pardo (Pre-Textos).