Inauguració: Tàpies. Col·lecció d’artista

19:3021:00 h
Lloc: Fundació Antoni Tàpies
Aragó, 255
08007 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Tàpies. Col·lecció d’artista
12 de juny de 2015 – 10 gener de 2016

Inauguració dijous 11 de juny de 2015 a les 19,30 h.

Entre 2014 i 2015, els hereus d’Antoni Tàpies van cedir en dipòsit a la Fundació un conjunt de 215 obres de la col·lecció de l’artista. En gran mesura, aquesta cessió està composta per obres del mateix Tàpies, però inclou, també, una tria de 31 obres d’artistes del segle xx com ara Paul Klee, Joan Miró, Kurt Schwitters, Vassili Kandinski, Max Ernst, Marcel Duchamp, Franz Kline, Jackson Pollock, Jean Dubuffet, Willem de Kooning, Sam Francis i Robert Motherwell, entre d’altres.

L’exposició Tàpies. Col·lecció d’artista parteix d’aquest dipòsit i mostra, d’una banda, una selecció d’obres d’Antoni Tàpies des de mitjan dècada de 1940 fins ben avançada la dècada de 1980, amb una atenció especial a les obres menys conegudes; i, de l’altra, una tria d’obres de la seva col·lecció privada, així com una representació de cartes, fotografies, invitacions, catàlegs i llibres de referència de la seva biblioteca personal que van ser cedits a la Biblioteca de la Fundació l’any 1990. La tria posa de manifest tant les influències d’una etapa de formació com els gustos i les afinitats d’una obra de maduresa.

La mostra anirà acompanyada de la projecció del documental inèdit de M. Lluïsa Borràs Antoni Tàpies, realitzat el 1981, amb música de Josep Maria Mestres Quadreny. El documental, concebut com un Fotoscop sonor, fa un repàs per l’obra de l’artista i els seus referents artístics, literaris i culturals, i el context històric i personal. La recuperació d’aquest documental ha estat possible gràcies a la generositat d’Adelaida Frías Borràs, i a la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

(ENG) Inauguració: Tàpies. Col·lecció d’artista