Enlaire

17:0021:00 h
17:0021:00 h
Lloc: L'Antiga Farinera
Ctra. C66, 304
17121 La Bisbal de l'Empordà
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Per quart any consecutiu, les galeries Bombon i Prats Nogueras Blanchard es complauen a presentar a L’Antiga Farinera el seu projecte col·laboratiu d’estiu, amb l’exposició Enlaire, que obre al públic el pròxim 22 de juny.

De juny a agost, les galeries tornen a aliar-se per a generar una proposta apartada de les ciutats i de les seves seus d’origen, acostant l’art contemporani al públic en un entorn rural amb un ànim més relaxat, en consonància amb una forma de vida més humana i sostenible. D’aquesta manera, el projecte torna a presentar-se a L’Antiga Farinera: una antiga fàbrica de farines construïda el 1822 entorn d’una torre que data del segle XV, a Corçà –un petit poble del Baix Empordà (Girona)–.

En aquest espai temporal, Bombon i Prats Nogueras Blanchard tornen a reunir una exposició amb artistes de les galeries, així com artistes convidats, de diferents generacions i vinculats a l’entorn. Així, un any més, el projecte manté el compromís de contextualitzar importants figures locals i reivindicar la seva rellevància. Igual que la passada edició la cita va comptar amb la figura de Josep Ponsatí (1948, Banyoles), enguany a L’Antiga Farinera es podrà revisitar una altra figura essencial de l’art contemporani nacional: Josep Royo (1945, Barcelona), artista tèxtil reconegut per les obres de tapissos i sobreteixits monumentals que va produir per a Joan Miró o Antoni Tàpies, conservades en museus i fundacions d’arreu del món. A partir de la figura de Josep Royo, en l’exposició se succeeixen una sèrie de diàlegs travessats per les tècniques artesanals i el treball manual, la trobada i la poesia.

Finalment, enguany les galeries tornen a proposar que el text d’exposició desbordi el descriptiu i conceptual de les fulles de sala habituals i normatives, convidant l’artista Anna Dot a acompanyar la mostra amb un text més poètic i narratiu.

Enlaire