GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

És millor ser artista o pedra?

18:0021:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Presentació general del projecte artístic The Artist and the Stone de Matteo Guidi i Giuliana Racco: Donant forma i transgredint els límits de la movilitat, a partir del moviment d’un subjecte i un objecte a través d’Europa i del Mediterrani

Un recorregut reflexiu pels dos anys de trajectòria que ha seguit “L’artista i la pedra”, a càrrec dels autors, membres de l’equip i la xarxa de col·laboradors del projecte.

Amb els artistes i directors Matteo Guidi i Giuliana Racco, la gestora Denisse Dahuabe, coordinadora general i Alex Brahim, comissari del projecte, per part de l’equip.

Acompanyats pel Senyor Ibrahim Beisani, President de la Comunitat Palestina en Catalunya; l’advocat Andrés García Berrio, membre del col·lectiu Arrels i de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la UB; Victor Valentí, Coordinador del Grau en Art i Disseny de L’Escola Massana; Xavier de Luca, Conservador de la Fundació Suñol, i Jaume Reus, Director de Arts Santa Mònica, membres de la xarxa de col·laboradors que ha fet possible aquesta iniciativa.

The “Artist and the Stone” proposa una reflexió al voltant de les necessitats i dificultats de la mobilitat de persones i, fins i tot d’objectes, en l’estat d’excepció que suposa un context de conflicte i colonització. Un procés llarg i feixuc que aborda el desplaçament d’un artista i una gran pedra des de Cisjordània fins a Barcelona. Temes centrals com a context, moviment, negociació, restricció i desig configuraren els diferents moments d’un procés que es va aconseguir desenvolupar sota uns límits geopolítics estrictes, mentre s’ha mantingut ―fins avui― el seu futur obert.

Concebuda al gener del 2014, “The Artist and the Stone” tracta sobre la mobilitat, la ciutadania, el desig, les obligacions o la coresponsabilitat, tot dialogant a partir del doble moviment d’un subjecte (l’artista performer Ibrahim Jewabreh) i d’un objecte (un bloc de pedra de 22 tones) des del camp de refugiats d’Arroub (Cisjordània) fins a Barcelona. La peça ha donat continuïtat al procés de recerca dels artistes sobre les vies en què les persones eviten les restriccions i limitacions en la seva vida quotidiana, mirant de desplaçar-se a través de sistemes que els són imposats.

És millor ser artista o pedra?