Es siempre verano en algún lugar del planeta. Cecilia Bengolea

Lloc: àngels barcelona
Carrer Pintor Fortuny, 27
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El treball de Bengolea pot descriure’s com hidrofeminista, un terme encunyat per la teòrica cultural Astrida Neimanis, qui parla de “solidaritat entre éssers aquàtics a través de cossos d’aigua”.
Segons la investigadora Elena Lundquist Ortíz: Avui veiem l’acidificació dels oceans, l’augment del nivell de la mar, els esculls de coral moribunds i les aigües subterrànies contaminades. L’hidrofeminisme ens mostra que tots estem involucrats en això a través d’interaccions i circulacions aquoses. Avui, el pensament planetari és un pensament feminista». En altres paraules, les tempestes tenen ulls i els nostres ulls tenen tempestes.

En aquesta primera exposició de Cecilia Bengolea en la galeria, presentem un nou vídeo collage realitzat en col·laboració amb l’equip nacional de natació sincronitzada de Jamaica mentre l’artista estava en la residència de TBA21 (Thyssen-Bornemisza Art Contemporary) Accademy, a Aligator Head Fondation. Bengolea superposa en aquest vídeo diverses capes de coreografia, collage d’éssers que podrien procedir d’aigües molt profundes, explosions naturals o causades per l’home… Tots elements que se superposen creant caos i destrucció. També es podrà veure una sèrie de treballs recents sobre suport lenticular que convertiran l’espai de la galeria en un calidoscopi d’éssers imaginaris.

Es siempre verano en algún lugar del planeta. Cecilia Bengolea