Wolves at play

Lloc: Bombon projects
Trafalgar 45, local 3
08010 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Wolves at play és la primera exposició individual de l’artista Mari Eastman a l’estat espanyol. Aquesta exposició és una col·laboració de la galeria Bombon amb la galeria The Green Gallery (Milwaukee, USA).

L’obra d’Eastman parteix de l’estudi pictòric de les imatges que apareixen en les revistes de moda, d’objectes decoratius i de personatges populars que es barregen amb històries personals.

Les seves pintures, sovint de petit format, de pinzellada solta i factura volgudament tosca, busquen desenfocar la imatge i desposseir-la de la seva bellesa inicial. D’aquesta manera i com ella mateixa diu, trenca o qüestiona l’herència pesada que cau sobre les seves espatlles en el moment en què decideix dedicar-se a la pintura.

En aquesta exposició es podran veure obres com Berthe with a violet (after Manet), una versió del retrat de la pintora Berthe Morissot fet per Manet, juntament amb figures icòniques i tràgiques del món de la moda, com Gia Carangi o Pat Cleveland i escenes que fan referència a les pel·lícules de la dècada dels 80.

Aquest conjunt d’imatges es barregen amb una selecció de peces més intimistes on històries i observacions personals de l’artista es manifesten a través d’animals i paisatges metafòrics.

Mari Eastman (1970, viu i treballa a Chicago), va estudiar a The Art Institute of Chicago (SAIC) d’on ara n’és membre del Departament de pintura i dibuix. La seva obra s’ha exposat a The Hammer Museum (Los Angeles, EEUU), LACE (Los Angeles, EEUU), The MoCA (Los Angeles, EEUU), The Orange Country Museum of Art (Newport Beach, EEUU), The Berkeley Museum of Art (Berkeley, EEUU), Monte Clark Gallery (Vancouver, Canada), The Green Gallery (Milwaukee, EEUU), Cherry and Martin Gallery (Los Angeles, EEUU), Galleri Nicolai Wallner (Copenhagen, Dinamarca), Sprüth Magers Projekte (Munich, Alemanya), Sies + Höke (Dusseldorf, Alemanya), Victoria Miro (London, Regne Unit), Colette (Paris, França) o Barbara Gladstone Gallery (New York, EEUU), entre d’altres.

Wolves at play