Cossos expandits. Estratègies des de la ficció. Cabello/Carceller i Maria Ptqk

ONLINE
19:0021:00 h
Lloc:

Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Conferència

Cabello/Carceller i María Ptqk parlaran dels seus respectius treballs en relació a les possibilitats de la ficció com a estratègia per expandir les definicions de cos i les maneres d’habitar el món. Després de les seves xerrades s’obrirà un espai de debat on compartir qüestions, coneixements i idees sobre els temes tractats.

És en les possibilitats de la ficció que un pot fer possible realitats que abans no existien. La ficció es converteix en l’estratègia que fomenta les multiplicitats de sentit i deixa espai per a l’especulació fabulatoria i la invenció de mites com a metodologia per a redefinir i enriquir una concepció del real. En el treball de les artistes Cabello/Carceller i en el de la investigadora María Ptqk observem una aproximació diferent a la ficció. En el cas de Cabello/Carceller, recorrent a la teoria queer i conscients que la capacitat del poder de la representació està relacionada amb l’efectivitat del poder de la ficció, empren aquesta estratègia per a desestabilitzar el gènere binari i activar espais d’ambigüitat i transitorietat. Maria Ptqk, especialitzada en els encreuaments entre art, feminismes i tecnociència, recorre al pensament de Donna Haraway i al rellevant paper que dóna a la construcció de mites i a l’acte de nomenar el món per a comprendre’l i expandir-lo.

* Aquesta activitat sorgeix arran de l’exposició Cos i ficció amb les artistes Lucía C. Pino, Cabell/Carceller i Ariadna Guiteras.

Cossos expandits. Estratègies des de la ficció. Cabello/Carceller i Maria Ptqk