Donada la situació de fragilitat que pateix la programació cultural de la ciutat, recomanem revisar el web de cada espai per si hi ha canvis o anul·lacions.
Molta força!

Natura i cultura. Controlar la matèria, aturar el temps, a càrrec d'Agustín Ortiz Herrera i Carlos Tabernero

18:0019:30 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Conferència

Pintar natures mortes per organitzar una representació del món, d’allò material. Crear una representació amb el desig de posseir. La noció humana de l’entorn es divideix en allò salvatge, que, per aquesta mateixa condició atorgada des del constructe antropocèntric, pot ser explotat i extret; i allò civilitzat, que connecta amb l’esfera cultural creada com un mètode auto justificatiu de la nostra suposada excepcionalitat. La cultura, com a fenomen predominant, s’imposa, en un sentit ontològic, al total (natura) del qual forma part. La estratègia de la divisió correspon a la creació d’una jerarquia, i per tant, al desig de domini.

Carlos Tabernero (Narratives urbanes sobre la natura. La construcció contemporania de coneixement sobre història natural) i Agustín Ortiz Herrera fan servir la proposta de l’exposició Vanitas #, que l’artista presenta al Centre d’Art Maristany fins el 2 de març, per parlar de la problemàtica que suposa la dicotomia entre natura i cultura. Un debat introduït des d’un recorregut que travessa els inicis del fenomen de les natures mortes del s.XVII fins a la invenció del cinema al s.XX.

 

Segueix l’activitat a través de ZOOM

Natura i cultura. Controlar la matèria, aturar el temps, a càrrec d’Agustín Ortiz Herrera i Carlos Tabernero