Residència JOÃO LIMA: Cavalo do Cão

Lloc: La Visiva
Sepúlveda 85, baixos dreta
08015 Barcelona
Residències

Residència JOÃO LIMA: Cavalo do Cão

Del 15 al 26 de març del 2021

Portes obertes del procés de creació: 26 de març a les 19.30h

Aforament limitat – Reserves a info@lavisiva.org

En portuguès brasiler, Cavalo do Cão («cavall del gos», en traducció literal al català) és una expressió que designa tant un insecte la mossegada del qual causa un dolor descoratjador; una persona indomable i finalment el cavall que cavalca el diable. El terme també suggereix una mena d’animalitat polimòrfica, en transformació. Aquestes característiques evoquen una forma de vida ambigua, que no es pot atrapar fàcilment, i també poden expressar poèticament processos pre i postcolonització llatinoamericans. En definitiva, la capacitat de mobilitzar l’imaginari d’aquesta imatge ens empeny a una composició basada en la materialitat i la rítmica del cos i l’espai, la (dis)juntiva entre gest i veu, i per col·locar-nos entre l’encant i el terror.

João Lima (Brasil, 1980)

Treballa com a coreògraf, perfomer i docent en varies organitzacions artístiques. Va formar part del Curs d’Investigació i Creació Coreogràfica del Fórum Dança, a Lisboa, i va completar la formació ESSAIS al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, França.

Va fundar i va dirigir Articulações – Foro de Artes Escénicas (Recife, 2009 i 2014) i ha ensenyat a diverses organitzacions: Cruzada de Acción Social, Penitenciaria Bom Pastor (Recife), tragantDansa, Àrea Dansa, Mercat de Les Flors i Institut del Teatre (Barcelona), etc. Entre el 2019 i 2020 va participar del projecte artístico-pedagògic EN RESIDÈNCIA, promogut per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Entre les seves creacions trobem O Outro do Outro (2010), Ilusionistas (Premi Klauss Vianna, 2012), Morder la lengua (Premi Klauss Vianna, 2014) i, més recentment, Vibrar el Tiempo (2018), com a part del projecte Tot Dansa, promogut pel Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i el Consorci d’Educació de Barcelona. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, col·labora amb les revistes NegratintaYucaContinente i Interdanza.

Residència JOÃO LIMA: Cavalo do Cão