AIXÒ NO ÉS UNA VISITA AMB XAVIER BASSAS

18:0020:00 h
Lloc:

Esdeveniment no confirmat.
Preu: De 3€ a 6€
Taller

A partir de l’exposició “Soooooo Lazy. Elogi del malbaratament”, realitzarem una anàlisi de les obres intentant trobar-hi el seu temps, potser més d’un, potser més enllà de les interpretacions oficials que s’han fet d’elles. Per fer-ho, proposem rellegir les obres d’aquesta exposició des de la perspectiva que anomeno “cronodiversitat”: l’heterogeneïtat temporal de tot el que configura la nostra vida, la identificació de la idiorítmia no només de cada individu, sinó de tot el que ens envolta.

Mitjançant un breu taller, un recorregut lliure a l’exposició i una estona per preguntes en comú, cercarem així altres temps en les obres: com si fóssim “detectius temporals”, o millor “crítics d’art temporal” cercarem la cronodiversitat de l’art. I pensarem també com tots aquests altres temps es relacionen amb el nostre temps de vida. Perquè el projecte de la Modernitat artística no era sinó dissoldre les fronteres entre vida i art.

Xavier Bassas és filòsof, editor i traductor. Professor d’Estudis Francesos a la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en la relació entre llenguatge, política i estètica. Ha traduït obres de J. Derrida, J. L. Marion o J. Rancière, i ha publicat, entre d’altres, Genealogías curatoriales. 26 comisarios/as en diálogoJacques Rancière. Ensayar la igualdad i El litigio de las palabras. Va organitzar les Jornades Filosòfiques de Barcelona durant les vuit edicions que va tenir i acaba de fundar l’Instituto del Tiempo Suspendido amb l’artista Raquel Friera i el MUSAC de Lleó.

AIXÒ NO ÉS UNA VISITA AMB XAVIER BASSAS