Caminades locals, a càrrec d’Helena Rotés

11:0013:30 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Activitat amb aforament limitat. És necessària la inscripció prèvia a través del correu casaaymat@santcugat.cat, o bé del telèfon 93 565 70 82.

Caminades locals és una proposta on Helena Rotés ens oferirà una mirada versada en la pràctica artística i estètica del caminar. Una visita acompanyada que busca afavorir una passejada dialogada pels camins de connexió entre la ciutat i el bosc que defineix part del paisatge santcugatenc, i que formen part dels processos de treball i les rutines diàries d’Àngels Ribé.

////

En el marc de l’exposició «Pas Mal»

«Pas Mal» reflecteix un estat d’ànim; una situació poc favorable que, en el fons, no sembla ser tan dolenta. Sota aquesta premissa, Àngels Ribé ens ofereix una exposició que és a la vegada una seqüència performativa capaç d’abordar les inestabilitats del present mitjançant quatre moviments autònoms i complementaris. Es tracta per tant d’un joc coreogràfic on la convivència entre diversos moments de trànsit dona peu a una instal·lació immersiva, gairebé onírica, de la qual formem part sense adonar-nos-en. Sense entendre del tot allò que estem veient, «Pas Mal» estableix possibles complicitats mitjançant elements fàcilment recognoscibles: un jardí, un trenet, unes pedres i una banda de músics. Mentre observem, tot es mou al nostre voltant creant cercles concèntrics.

Es tracta per tant d’una trobada inesperada, delirant, on cada una de les parts  denota un ritme vital propi. Alguns d’aquests ritmes es mantenen imperceptibles, silenciosos, mentre d’altres aposten per una intensitat èpica que transforma la vida ordinària en un esdeveniment singular.

«Pas Mal» ens parla de les escales de la vivència, i ho fa a partir d’una literalitat altament poètica.

 

Amb el suport de Sorea i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Col·labora Hewlett Packard, iGuzzini i Associació d’Amics del Ferrocarril de Sant Cugat

Caminades locals, a càrrec d’Helena Rotés