materclass "Llenguatges de la Llum"

18:0020:00 h
Lloc: Sant Lluc
Palau Mercaders Carrer Mercaders, 42
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Conferència

Dirigit per l’artista Eulalia Valldosera

 

Les imatges que produïm internament són el motor de creació o manifestació de les realitats que ens toca viure. La pràctica artística és el mitjà idoni per desvetllar el constant torrent imaginari, conscient o no, que tard o d’hora desemboca en una realització.

 

El treball amb la percepció és l’arrel de la investigació artística de Valldosera, i el llenguatge de la llum i l’ombra l’han servit per desvetllar la memòria oculta d’espais concrets i d’espais psicològics per revisar conceptes que el poder sociocultural occidental  ha malentès o tergiversat com la malaltia, la mort, el rol del femení i els seus aspectes de maternatge, cura i neteja.

L’artista entén tota creació com una cocreació, i en el moment crucial que travessem com a civilització porta a obrir un nou cicle expressiu amb les accions de lectura d’objectes culturals de domini públic o d’entitats naturals com plantes i animals, o amb les sessions col.lectives de “dibuix i energia”, una manera de copsar que tots tenim la capacitat o poder de crear un estat millor i més coherent amb la nostra essència genuïna.

materclass “Llenguatges de la Llum”