UMWELT: Heather Zehren Albinson, Philipp Huber, Anais Delforge-Mistry

18:0020:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

“Umwelt”

Heather Zehren Albinson, Philipp Huber, Anais Delforge-Mistry

26 de maig 18-21h

27 de maig 18-20h

Umwelt, paraula alemanya que significa entorn, es refereix en etologia al món tal com l’experimenta un organisme concret. La forma en què un individu percep el món es deu a un conjunt de factors absolutament únic, incloent la constitució física, la memòria i les influències culturals, i per tant cap ésser experimenta el món exactament igual que un altre. Tots operem, essencialment, en els nostres propis petits universos.

Aquesta diferenciació té àmplies implicacions en la forma en què ens forgem punts de vista polítics i filosòfics, en com valorem l’art i en com ens comportem en les relacions. Però com experimenten el món els éssers no humans – com els polps, que no tenen un sistema nerviós centralitzat però són increïblement “intel·ligents”? Si el panpsiquismo és correcte i els objectes inanimats experimenten la consciència, com ho fan?

Heather Zehren Albinson va créixer en un ranxo de cavalls a les Muntanyes Rocalloses dels Estats Units, envoltada de naturalesa. La seva pràctica artística es basa en la seva formació en ciències mediambientals i conservació i en les seves contínues recerques sobre els patrons intrínsecs que guien el món natural. La seva curiositat per la neurobiologia i l’astrofísica l’ha portat a explorar qüestions sobre la naturalesa de la matèria i la consciència, sobre la interdependència universal i la naturalesa composta del món, i sobre el que significa ser una planta.

PhIlipp Huber és un artista nascut a Àustria que viu actualment a Barcelona. Amb una formació científica i terapèutica, llicenciat en Ciències de la Salut i amb un màster en Fisioteràpia, les seves idees parteixen de temes relacionats amb la fisicalidad, les teories de la ment i la participació humana en l’entorn. Per a connectar els seus camps de pràctica i donar forma al seu discurs, utilitza diversos mitjans i tècniques artístiques

Anais Delforge-Mistry. Actualment establerta a Barcelona, Anais és una artista multidisciplinària de Londres. Utilitza diversos mitjans per a reflexionar sobre els seus estats d’ànim passats i presents, ja que les seves emocions i identitat fluctuen i es transformen constantment. Així, Anais s’esforça actualment per trobar un patró entre tots els seus escrits. El treball actual de Anais qüestiona la importància del llenguatge i si les paraules tenen la possibilitat de manifestar-se en una forma física. La filosofia, la literatura i la història han influït en la seva metodologia i recerques artístiques.

Proyecte en col·laboració amb Metáfora, Studio Arts Program, i la tutoria de Marc Larré.

UMWELT: Heather Zehren Albinson, Philipp Huber, Anais Delforge-Mistry