Stefan Lukić : 1st round in Barcelona – A streetcar named Desire

18:0021:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Stefan Lukić :

1st round in Barcelona – A streetcar named Desire

Exposició: 19.06.21

18-21h

 

Els dos projectes han estat creats a Barcelona, durant la residència de Stefan Lukić en Homesession, emmarcada en el programa Exchange. Els dos projectes estan relacionats amb la pràctica i recerca actual de l’artista, sobre la relació entre art, espai públic i fisicalitat: durant els dos últims anys, l’artista ha desenvolupat un cos d’obres performatives, que utilitzen l’acte de córrer com a metodologia de recerca artística, per a desafiar la seva pròpia pràctica centrada en la pintura i el dibuix, a través d’intervencions en viu en l’espai públic.

1st round in Barcelona 13.6.2021.

Organitzada en una pista d’atletisme, 1st round in Barcelona és el primer dibuixo-esdeveniment d’una sèrie de 4 performances, que tindran lloc en els pròxims vint dies i finalitzaran el 5 de juliol a Belgrad, explorant la repetició d’esdeveniments de dissenys idèntics en moments i llocs diferents.

A streetcar named Desire 10.6.2021.

A streetcar called desire és un dibuix-esdeveniment i una intervenció performativa en un espai públic, centrats en les nocions de desig i realització, que utilitzen l’accident de tramvia més famós de Barcelona, el que va involucrar a Antoni Gaudí, com a pretext per a explorar la relació entre desig i risc.

Els dos projectes, basats en l’apropiació d’obres artístiques recognoscibles així com de les regles i cultural visual de l’esport, seran presentats en Homesession a través d’una sèrie de registres materials concebuts com un arxivament en procés.

Stefan Lukić és un artista visual i performer serbi. El seu treball mobilitza el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo, la instal·lació, la intervenció en espais públics i la performance. Es va graduar en la Facultat d’Arts Aplicades de Belgrad en 2018 (amb un any a l’Escola de Belles arts de París) i està actualment cursant el Màster d’Arts Aplicades a Belgrad. Havent rebut el Premi de Pintura en la seva Facultat en 2016, va mostrar el seu treball en diverses exposicions individuals, entre elles: “Interspace” en U10 Art Space, “YUGOostalgia” en el Teatre Nacional de Užice, “Obverse i reveure’s” en el Museu Nacional de Kragujevac. Ha participat en exposicions col·lectives a París, Belgrad, Novi Sad, Nis i Kragujevac, entre altres llocs. Actualment, viu i treballa a Belgrad.

Stefan Lukić : 1st round in Barcelona – A streetcar named Desire