Després de tot, arribar a res

17:0020:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Clara Godes, Nil Joan i Òscar Clarissó

“Després de tot, arribar a res”

2-4 juliol 2021

 

Horari:

2 i 3 juliol 17-20h

4 juliol 13-15h

L’exposició «Després de tot, arribar a res», que es presenta a Homesession en el marc d’ArtNou, està formada per les propostes artístiques de Clara Godes, Nil Joan i Òscar Clarissó. Els seus projectes indaguen de forma arqueològica la biografia dels materials que conformen diferents espais: urbans, rurals i digitals. Els tres artistes es proposen trobar elements disruptius dins l’aparent successió lineal de la cadena productiva dels materials, i alhora, activar allò que hauria pogut canviar l’esdevenir dels relats associats a diferents objectes, imatges i espais.

Sota el comissariat de l’artista Helena Vinent, aquesta exposició és el resultat de tres projectes d’investigació desenvolupats amb el seguiment del Grup d’Innovació Docent “Art, Professió i Docència” del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

 

Clara Godes  (Premià de Mar, 1999). Estudiant de quart curs del grau en Belles Arts de la UB. S’inicia al món de l’art al taller de la pintora Rafe Serra, on rep una formació acadèmica. Els seus primers treballs són pictòrics, marcats per un interès en el cos i el trànsit d’aquest per diferents aspectes de la vida quotidiana. Més tard, incorpora altres disciplines en el seu treball, enfocant-se en les tecnologies de comunicació, les xarxes socials i Internet.

 

Nil Joan (Cabra del Camp, 1995). Actualment és estudiant del Grau de Belles arts, cursant l’últim any. Prèviament ha estudiat un grau superior de gràfica publicitària. Pel que fa a fora dels estudis, va ser seleccionat per la IV biennal internacional d’Udine 2018. Seleccionat en el context de “Parlem contemporani?” a El convent de les Arts, Alcover (2019). L’any 2019 va formar part del projecte “Asimetries” amb el col·lectiu iDensitat, una residència d’investigació i viver de processos. Darrerament a estat seleccionat per Art Jove 2021.

 

Òscar Clarissó (Tàrrega 1999). Estudiant de quart curs del grau en Belles Arts de la UB. Treball marcat per l’experimentació tècnica i la investigació dels processos de legitimació per part dels engranatges polítics establerts, i la deconstrucció de l’ideari col·lectiu fonamentat en els preceptes de la institució com a règim i la constitució simbòlica de la crisi de col·lectivitat contemporània. La seva obra s’ha inscrit a “Miranda Pilot 2021”, exposició itinerant per diversos Centres cívics de la ciutat de Barcelona en el marc de comissariat emergent “Stripart” (2020). Participant en el festival de performance “A la Babala” (2019) al CCCB i darrerament la seva obra ha integrat part de les jornades de “Dissabtes tònics” (2020) en La Escocesa, Barcelona. Participant també en diferents festivals de mostra de projectes d’autoedició, com “Autovallvi” (2019) a Casa Buenos Aires, Barcelona.

Després de tot, arribar a res