Ikram Bouloum. Ha-bb5 UPDATE 3. Ineia

12:0013:00 h
Lloc: Nogueras Blanchard
Isaac Peral 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

De pares marroquins i nascuda a Torelló, Ikram Bouloum (1993) porta deu anys vivint a Barcelona on ha desenvolupat la seva faceta artística com Dj punxant en gran part dels clubs i festes de la ciutat. Les seves sessions es conceben com una forma de narrativa, un tipus de literatura sonora, i la seva utopia de club és un espai polifònic.

El Maig de 2021 Ikram Bouloum llança el seu primer EP, “Ha-bb5”, que reuneix la representació d’una tragèdia i d’un naixement al llarg de cinc temes produïts per Mans O. El projecte pretén desplegar i contraposar un diàleg musical i estètic entre les electròniques més contemporànies d’Occident i una reinterpretació, de l’estètica musical popular i de ball del Magreb, basada en l’herència cultural i personal de l’artista. De caràcter feminista, emancipada i innovadora, la música que planteja “Ha-bb5” explora un so radical que destrueix els dos “establishments” de la dicotomia del xoc cultural, per tal de crear un espai propi, empoderat i segur.

Ikram Bouloum presenta “Ha-bb5 UPDATE”, una exposició comissariada per la productora Gracias por su visita a la galeria Nogueras Blanchard durant el marc d’Art Nou 2021. “Ha-bb5 UPDATE” desplega un recorregut visual i sonor pels elements que sostenen i configuren la narrativa musical de “Ha-bb5”, per tal recrear aquest espai propi en un nou context: la sala expositiva d’una galeria d’art. L’exposició fa prendre relleu a “Ha-bb5”; recupera i presenta en primer pla a les veus corals, les mediacions tècniques i la simbologia que mai són protagonistes en un EP, però tanmateix, sempre son importants i imprescindibles.

A través de sis activitats paral·leles (durant els dimarts que dura l’exposició) els cinc elements que configuren l’exposició emergiran, s’activaran i es pronunciaran per reconstruir tota la trama d’“Ha-bb5”i tornar a explicar la història, i acabarà amb una actuació final en col·laboració amb Mans O.

Ikram Bouloum. Ha-bb5 UPDATE 3. Ineia