URBAN TRACKS/ Jeanne Varaldi

18:0021:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Exposició

URBAN TRACKS

Jeanne Varaldi

27/07/2021 _ 18-21H

Les línies urbanes són corbes, rectes, sinuoses, perpendiculars. Estructuren el pla i organitzen l’espai. Emmarquen l’itinerari. Mesuren, calculen i regulen. L’exploració urbana obre un camí completament diferent: quan la ciutat pren forma davant els nostres ulls, l’itinerari es desvia i l’experiència és sensible. La ciutat cobra vida i el pla es distorsiona. D’aquests usos sensibles sorgeixen noves línies i camins.

La instal·lació de Jeanne Varaldi, una reflexió sobre el mapa i un homenatge a les zones de construcció, reflecteix la seva exploració urbana durant la seva residència en Homesession. Els materials utilitzats recorden a les obres de construcció: lona, pintura en esprai i fibra de vidre. En el sòl, trossos de murs recollits directament de la ciutat donen un to arqueològic a la sala. La instal·lació juga amb diferents escales: la macroescala del mapa, que està dibuixat a mà en la lona, i l’escala de l’obra, que és de contínua transformació. La imatge fixa i organitzada del mapa s’abandona per a mostrar una ciutat en perpètua transformació.

Jeanne Varaldi, artista visual establerta a París, és l’artista seleccionada per a una residència d’un mes durant juliol de 2021. Utilitza materials de construcció per a qüestionar el teixit urbà: peces de guix, granit, formigó o fusta es recullen i es tornen a muntar amb ciment pigmentat, corretges o cordes de colors. Aquestes instal·lacions realcen la textura i les formes irregulars dels fragments urbans. La ciutat es converteix en un camp de joc per a l’experimentació i la regeneració. L’espectador s’enfronta a nous paisatges, en els quals els materials de construcció es converteixen en recursos preciosos i secrets. Jeanne Varaldi també crea murals que transformen l’espai públic mitjançant patrons abstractes i colors pastel.

URBAN TRACKS/ Jeanne Varaldi