Anaëlle Vanel: Sol in leone

18:0021:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Anaëlle Vanel: Sol in leone

28/09/2021

18-21h

La fotògrafa Anaëlle Vanel presenta el projecte realitzat durant la seva residència de dos mesos en Homesession: Sol in leone, centrat en la figura de Gerda Taro. A través d’ella i de les seves fotografies s’evoca la Batalla de Brunete (juliol 1937), els llocs, les petjades i el record d’aquest episodi de la Guerra Civil espanyola en el qual va morir.

El conjunt és una edició (100 exemplars, risografia) composta per un muntatge de fotografies preses en Brunete i Villanueva de la Canyada (Madrid), Barcelona i París, documents i textos.

ANAËLLE VANEL (Mende, France, 1991) Viu i treballa en Lapeyrouse (FR).
Graduada en Ensba Lió en 2014, Anaëlle Vanel treballa principalment amb fotografia i text.
Considerada com un acte, cada fotografia és el resultat d’una sedimentació d’experiències i històries. L’objectiu és preservar el misteri inicial de la trobada, no danyar l’objecte fotografiat. El que es destaca no és la destrucció; l’objecte no s’exhibeix. El text ancora la fotografia en la durada d’una narració, en un abans i un després. La història i el mite són les capes successives d’un mateix palimpsest. No hi ha sèrie, ni centre, ni principi ni fi. Cada conjunt es fixa en el moment de l’exposició. Així és com les imatges es tornen poroses, com sorgeix la narrativa.
La seva obra ha estat exposada a França i a l’estranger en exposicions col·lectives (Vila Medicis, Roma; Centri de la Photographie, Ginebra; Kunsthalle der Sparkasse, Leipzig; Galerie Michèle Didier, París) i en exposicions individuals Mac, Pérouges, Galeries nomades, IAC Villeurbanne; Museu d’Història Natural, Florència. La seva última exposició individual “Mais, dit-*on, il i a donis obscurités” va tenir lloc en 2021 en el marc de “La fabriqui du nous” en el IAC. Les seves obres també són presents en les col·leccions del CNAP, el IAC i el Museu del Gévaudan.

Residència en col·laboració amb Art3 (Valence, França)

Anaëlle Vanel: Sol in leone