Muffled / Jelena Andžić  i Louise Franklin Wiberg

18:0020:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Muffled / Jelena Andžić i Louise Franklin Wiberg

5 d’octubre 18-21h

6 d’octubre 17-20h

Quan se’ls va demanar que imaginessin quin tipus de so podrien tenir els seus quadres, tant Jelena com Louise van coincidir que els seus quadres tindrien un so “esmorteït” (muffled). Esmorteït com una cosa diferent de silenciós, una distinció important, ja que un so esmorteït seria fort, si no fos per alguna mena d’obstrucció: Alguna cosa està interferint perquè sentim el so correctament. Crec que és aquesta idea d’interferència la que vincula els seus quadres, volen transmetre’ns una imatge, a l’espectador, o tal vegada contar-nos una història. Però primer aquesta imatge-història ha de passar pel filtre que és la pintura. Un filtre que sotmet i distorsiona aquesta imatge-història, de manera que quan ens trobem amb el quadre, veiem el que queda; un record del qual hi havia, o un record d’una sensació del que hi havia; mai podem estar segurs, així que hem de jutjar el quadre pel qual hi ha, per la qual cosa queda, per la qual cosa estem veient.

Jelena Andžić (Belgrad, 1993) va néixer i va créixer a Belgrad, Sèrbia, on es va llicenciar en la Facultat d’Arts Aplicades, després de la qual cosa va obtenir un màster en escenografia en la Universitat de Tennessee, els Estats Units. Actualment resideix a Barcelona, on cursa el Diploma en Arts d’Estudi, l’últim any del programa Metàfora Studio Arts.

Louise Franklin Wiberg (1985, Dinamarca) viu i treballa a Barcelona. És llicenciada en Literatura Comparada per la Universitat de Copenhaguen i va realitzar un màster en Cultura Moderna i Difusió Cultural en la Universitat de Copenhaguen i la Universitat de Ljubljana. Actualment està acabant el seu Diploma en Arts d’Estudi en Metàfora, Barcelona, i està treballant en un llibre d’escriptura (gairebé) invisible.

 

Projecte en col·laboració amb Metàfora Studio Arts

Muffled / Jelena Andžić  i Louise Franklin Wiberg