Homesession - La Capella. Programa Concèntric

19:0020:00 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

La Capella inicia una col·laboració amb Homesession que proposa tres activitats per conèixer més de prop la pràctica artista de tres de lis artistes vinculadis a la programació d’aquesta entitat independent, que des de fa més de catorze anys aposta per l’art contemporani a Barcelona.

Lis tres primeris artistes convidadis a fer xerrades i workshops a La Capella són Fito Conesa, Alicia Santamaría i Pedro Torres.

Lis tres s’han beneficiat de les beques de mobilitat Exchange que concedeix cada any Homesession i que permeten a artistes de Catalunya i les Balears participar en residències de producció a l’estranger (Itàlia, França, Sèrbia o el Quebec).

Les activitats són gratuïtes i amb inscripció prèvia a: lacapella@bcn.cat

Amb aquest cicle, comença a caminar Concèntric, un programa públic que estableix relacions de complicitat amb altres espais artístics.

 

Calendari d’activitats

Dimecres 27 d’octubre, de les 18 a les 20 h

Fito Conesa

Workshop: Parlar el paisatge

Fito Conesa és artista resident al Museu Nacional d’Art de Catalunya amb la col·laboració de Homesession i d’ARTefACTe, i a més és guanyador de la beca Exchange/Quebec, gràcies a la qual participarà en una residència al centre L’Écart del Quebec el 2022.

En aquest taller de figures de veu Parlar el paisatge, Fito Conesa ensenyarà a crear flors de veu traduint el so en imatges, amb l’ajut d’aliments com el cafè, la llet, etc. Coneixerem la música visual, un camp d’experimentació que a finals del segle xix intentava generar colors i formes a partir de la música, i replicar els experiments de les pioneres d’aquesta tècnica, com Margaret Watts Hughes (Regne Unit, 1842-1907).

 

Dimecres 17 de novembre, a les 19 h

Alicia Santamaría

Artist’s talk

Alicia Santamaría és l’artista de les Balears guanyadora de la beca Exchange/Itàlia 2021 per participar en una residència artística de dos mesos a Licenza Musei / L’Aquila Reale (Licenza, Itàlia), centrada en les temàtiques de patrimoni, natura i paisatge.

Alicia Santamaría (Palma, 1994) és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2016). El 2017 va participar en una residència a Menorca (Illes d’Art 3, Es Far Cultural) i també en una exposició col·lectiva al Casal Solleric (2018). Des de 2019 comparteix la seva pràctica dins el programa Espais C com a artista resident en un centre d’educació primària.

 

Dimecres 1 de desembre, a les 19 h

Pedro Torres

Artist’s talk

Pedro Torres és el guanyador de la beca Exchange/França 2021, atorgada per Homesession. Actualment, l’artista participa en una residència de dos mesos fins a finals de novembre al centre art3 (Valença, França).

Pedro Torres centra la seva pràctica artística en temes relacionats amb els conceptes de temps, distància, memòria, llenguatge i imatge, emprant una varietat de mitjans en el desenvolupament de les seves obres i dels seus projectes de recerca. Ha exposat recentment a The Green Parrot (Barcelona), Casal Solleric (Palma de Mallorca), Centro Párraga (Múrcia), Casa Seat Barcelona, Chiquita Room (Barcelona), Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona, OTR. Espacio de Arte (Madrid), Dilalica (Barcelona), CaixaForum Barcelona i BIENALSUR (Buenos Aires), entre d’altres. Ha rebut premis i beques, com la Convocatòria de Producció de la Fundació ”la Caixa” (2020), la beca d’investigació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2020, 2013), el premi de producció de la Sala d’Art Jove de Barcelona (2013) i la beca de la Fundación Botín (2007), i ha estat finalista del Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals (2020). Ha estat en residències artístiques a Skagaströnd (Islàndia), Seül (Corea del Sud), Berlín (Alemanya) i Barcelona (Espanya). Viu i treballa a Barcelona, on és artista resident a Hangar, centre de producció i investigació d’arts visuals.

 

Homesession – La Capella. Programa Concèntric