Inauguració Petromasculinitats

18:3020:30 h
Lloc:
Bòlit_PouRodó Plaça Pou Rodó 7-9, 17004 Girona Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar Rambla de la Llibertat 1, 17004 Girona Bòlit_StNicolau Plaça de Santa Llúcia 1, 17007 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

“Petromasculinitats” pren el títol del concepte que la professora de ciències polítiques Cara Daggett proposa i desenvolupa al seu article “Petro-masculinity: Fossil Fuels and Authoritarian Desire”. Tal com posa de manifest el diagrama que Daggett ha creat especialment per a aquesta exposició, el conjunt de qüestions que giren al voltant d’aquest concepte és molt ampli i s’estén a través d’un complex entramat de connexions i correspondències.

 

El petroli no només representa la base de l’anomenat “capitalisme fòssil”, sinó que també ha contribuït històricament a crear una sèrie d’identitats i imaginaris masculins que molt sovint es tradueixen en manifestacions i pràctiques de caràcter autoritari. Des del moment de l’extracció del subsol terrestre fins a la combustió, passant per la distribució i comercialització, el petroli està directament relacionat amb diverses formes de violència.

 

Més enllà dels imaginaris testosterònics de determinades subcultures de l’automobilisme i el motor, la petjada de la petromasculinitat s’identifica en l’àmbit de la geopolítica, l’economia, la indústria, el treball, la cultura, el clima o el gènere. Aquesta exposició vol posar paraules, imatges i sons a la noció de petromasculinitat i presentar-la com una mirada crítica que resulta molt útil i oportuna en el context de l’actual crisi ecosocial.

Inauguració Petromasculinitats