MOSTRES PÚBLIQUES DE LA TRAMA // ALLÒ QUE ELS NOSTRES COSSOS RECORDEN DE LA FÀBRICA DE FILS.

17:0019:00 h
Lloc: Fabra i Coats
Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

La Trama és un programa a cura de Transductores que posa en diàleg les exposicions i les activitats de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona amb les comunitats educatives, els col·lectius i les entitats del teixit associatiu i comunitari dels barris del seu voltant, així com les xarxes de la ciutat que hi estan connectades.

Els diferents processos creatius que s’han estat desenvolupant durant els darrers mesos del 2021 es presenten al públic.

Allò que els nostres cossos recorden de la fàbrica de fils’ és un projecte de llarg recorregut per tal de donar veu a les històries i memòries de les dones que van treballar a Fabra i Coats, amb la intenció de recollir tot allò que no s’explica en la seva història oficial. Per això hem impulsat una recerca compartida amb persones i entitats Sant Andreu al voltant de documents o records del dia a dia a la fàbrica: les olors dels tints, els moviments repetitius de debanar i apedaçar, el soroll de les màquines…i tantes altres coses que desconeixem de la vida fabril.

Al llarg de diferents trobades amb les ex-treballadores de la fàbrica, les alumnes de CFA Pegaso i La Poderosa, comparteixen vivències entre veïnes i conegudes que van treballar al recinte, atenem els gestos que connecten amb aquests records i s’apropien dels objectes de la sala d’exposicions que avui l’habiten.

Participen Teresa Gispert, Maria Jesús González, Mila Gutiérrez, Carmen Hernàndez, Puri González, Rosa Martos, Rosa Peramiquel, Marta Puig. Amb l’acompanyament d’Andrea Corachán i Mònica Muntaner.

​Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia a activitats-centredart@bcn.cat.

MOSTRES PÚBLIQUES DE LA TRAMA // ALLÒ QUE ELS NOSTRES COSSOS RECORDEN DE LA FÀBRICA DE FILS.