Ioana Georgescu De l'altre costat / en l'ombra del mastodont

18:0021:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Ioana Georgescu

De l’altre costat / en l’ombra del mastodont

25 novembre de 18 a 21h

L’artista en el seu pas per Homesession aborda de front el projecte de llarga durada “De l’Altre Costat”, dotant-lo d’un cos flexible.

El punt de partida del projecte és la trobada-diàleg amb el conjunt patrimonial de Ca Ricart a Poblenou (Bcn), explorat durant diverses residències artístiques, realitzades a partir del 2012, en Hangar i Jiwar, que s’ha materialitzat al llarg dels anys en vídeos, fotos, accions i dibuixos que donen testimoniatge de la transformació que està sofrint.
L’espai de Homesession es converteix en un laboratori de reflexió, experimentació i exposició que pretén desbordar els seus murs i connectar-se amb el context urbà.

Una nova trobada provocadora, deu anys després, amb un edifici mastodòntic en construcció, que emmascara i cobreix el lloc patrimonial de Ca Ricart com una espasa de Dàmocles que anuncia un atac ineludible, desencadena la necessitat urgent de l’artista d’exposar “la vida” del lloc que va aconseguir captar puntualment i en la qual es va inspirar.

L’exposició en Homesession, al final de dos mesos de residència, tracta de donar cos a aquesta obra polimorfa de llarga durada i fer que conti una història el final de la qual només pot ser obert i mutable: la història d’un lloc i d’un cos en contínua evolució en un “pas de deux”.

Biografia

Ioana Georgescu és una artista i novel·lista establerta a Mont-real i nascuda a Bucarest (Romania). La seva obra s’ha presentat a Amèrica del Nord, Àsia, Orient Mitjà i Europa. És doctora en Literatura Comparada (Estètica) amb una dissertació sobre marcs, enquadraments i espai artístic. El seu treball abasta la performance, el vídeo, la instal·lació, la fotografia, la pintura, el dibuix i l’escriptura. Ha publicat tres novel·les en francès: Évanouissement à Shinjuku (2005), L’homme d’Asmara (2010) i La Jetée, ela doble s’appellera Mo (2013). Daughter of Here, traduït a l’anglès per Katia Grubisic, va ser publicat en 2020 per LLP. Els seus projectes artístics site specifics es basen sovint en processos, amb un fort interès en el cos, el lloc, la memòria, la identitat i el desplaçament. Llocs de treball i residències seleccionades: Hangar Visual Arts Center Barcelona, Jiwar Barcelona, Homesession Barcelona, Townhouse Gallery Caire, Museum of Contemporary Art Novi Sad, Museum of Civilization Quebec City, Agora de la Danse (Piscine-*Théâtre ) i La Centrale/ Powerhouse Gallery Mont-real, Tupada’05, Tama’06 i Tutok’08 International Festivals Manila, Generali Foundation Vienna, Kapelica Gallery Ljubljana, Music Gallery i 7 11 Festival Toronto, RIAP Quebec City, Transforma Torres de Vedra, Centre em Movimento Lisboa, Biennale di Venezia a Budapest, Podwil i Tacheless Arts Centers Berlín, Jogja National Museum and Performance Klub Jogjakarta, 798 Art Zone Open Art Pequín, Manila Art Biennale Open City 2018.

Ioana Georgescu  De l’altre costat / en l’ombra del mastodont