Ya no baila la luz en mi sonrisa. Capítulo Il. Lugar

Lloc: Ana Mas Projects
Carrer Isaac Peral, 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Ana Mas Projects es complau a presentar Lugar, la segona exposició del cicle Ya no baila la luz en mi sonrisa, una sèrie de mostres col·lectives que la galeria presenta amb caràcter anual. Per a aquesta ocasió, Fito Conesa, Jen Hitchings, Jordi Ribes, Laercio Redondo i Tamara Arroyo mostren obres que són com mapes o brúixoles de les seves respectives geografies conceptuals i estètiques.

L’exposició revisita la idea de no lloc de Marc Augé (1935, Poitiers) escodrinyant al marge dels espais efímers i despersonalitzats que contempla l’autor o cartografiant el fugaç i l’aliè en records, anhels i subjectes. Els espais de circulació, acceleració i confluència anònima que descriu Augé es converteixen, en aquesta mostra, en llocs on la permanència és negociable i on ser i passar es converteixen en conceptes intercanviables.

Els dibuixos i pintures de Jen Hitchings, entesos com a paisatges imaginaris vinculats a la memòria i la pulsió cap a allò rural, ens parlen d’entorns naturals, relatats en passat, que remeten al pas letal d’una humanitat com a plaga desapareguda, habitant efímer d’un no lloc natural.

Tamara Arroyo, pel seu costat, presenta una obra que tracta l’habitabilitat com a conseqüència directa de la necessitat de permanència, acudint a la memòria individual i col·lectiva per a articular un discurs sobre els espais de la quotidianitat que habitem de manera inconscient. I en la mesura en què Arroyo qüestiona els no llocs habitables, Laercio Redondo presenta una instal·lació, o cos-lloc, que sosté idees i conceptes associats a Luz del Fuego, ballarina, naturista i feminista brasileira que, per a aquesta exposició, habita una obra que és, alhora, subjecte i objecte, paisatge i espai de trànsit.

Existeixen també no llocs entre el pictòric i el digital i són, precisament, aquests llimbs els que explora Jordi Ribes en la seva pintura, evocant mons a mig camí entre el tradicional i el contemporani, l’ingenu i el pervers, el familiar i el desconegut. Aquesta noció de mons alterns sobre la qual pivota Ribes és, així mateix, objecte d’estudi de l’animació virtual de Fito Conesa que, vorejant la ciència-ficció, narra l’existència de realitats al marge de l’univers palpable i de llocs despullats de temps habitats, únicament, per fragilitats, obsessions i, potser també, ones gamma.

Filada a la manera d’una xarxa de percepcions, Lugar és una successió d’obres que funcionen com a espais, peces que demanen poblar i ser poblades. És un atles de llocs efímers que els artistes activen amb els seus respectius imaginaris, que conviden a transitar a tot aquell que, per accident o voluntat pròpia, esdevé el seu habitant circumstancial.

Ya no baila la luz en mi sonrisa. Capítulo Il. Lugar