Antonio Ortega - El múltiple i la seva rèplica

Lloc: adn galeria
Mallorca, 205
08036 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

ADN Galeria presenta una nova exposició individual de l’artista Antonio Ortega que compta amb dues instal·lacions en diferents espais de la galeria.

Un dia de 1991 Antonio Ortega passejava pels magatzems Le Samaritane, a París. Allí, Ortega, en aquell moment estudiant Erasmus, va passar per l’apartat de bricolatge i va comprar un parell de varetes de ferro d’1 metre. De tornada a l’estudi l’artista va passar 10 minuts doblegant les varetes per a posteriorment tornar a redreçar-les, acció que va trigar 100 minuts a fer. A l’obra resultant d’aquesta acció la va titular Varillas de hierro de 1m. doblada durante 10 min. y enderezada durante 100 min.

Més de 30 anys després, Antonio Ortega pren la sala superior d’ADN Galeria per presentar una instal·lació que recupera la idea d’aquella obra inicial i que ara inclou l’acció de doblegar i redreçar 100 varetes de ferro. Fer servir valors numèrics per estructurar i nomenar l’acció i obra artística es presenta així com un homenatge a la raó, però també un reconeixement de l’absurd que hi ha en l’esforç humà en pretendre regular tota experiència a partir d’uns paràmetres estables.

Antonio Ortega – El múltiple i la seva rèplica