Càpsules indisciplinades. Apunts per la recerca i la creació contemporània.

Lloc: Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa
Carrer dels Flassaders, 40
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Laboratori

Aquest programa s’adreça a docents, mediadores i agents educatives que tinguin interès a treballar la creativitat brossiana entesa des de la creació contemporània i col·lectiva, com a eines d’emancipació intel·lectual. El curs se centrarà en la creació col·lectiva des de diferents vessants artístiques, a través del treball del cos i la veu, mediat pel col·lectiu de dansa BigBouncers, i del disseny gràfic i l’autopublicació mediat per L’Automàtica, tenint com a fil conductor el concepte de “indisciplina del coneixement”, una aposta per practicar la ignorància i la interdisciplina com eines pedagògiques i de mediació.

El curs serà realitzat de forma presencial a un dels espais del Centre i tindrà una durada de 15 hores. La programació s’articularà en un total de quatre sessions de treball, de dues hores i mitja de durada cadascuna, de caràcter temàtic i experimental que combinarà teoria i pràctica. Les cinc hores restants estaran destinades a treballar i exposar la mostra dels continguts treballats, en format exposició/performance/publicació que tindrà lloc un dia acordat del mes de juny.

Les sessions seran realitzades els dissabtes d’11 a 13.30 h i, al ser concebudes per càpsules, es dividiran en dues parts:

Càpsula 1. El gest com a motor. 19 i 26 de febrer: 
Laboratori creatiu conduit pel col·lectiu BigBouncers en què es compartiran eines de composició coreogràfica centrades en la creació col·lectiva i la composició instantània. Es treballarà per descobrir el potencial del gest i les múltiples derives que en pot generar.

Càpsula 2. L’interior del dau. 30 d’abril i 14 de maig
Una proposta de creació col·lectiva a través del disseny i l’autopublicació, a càrrec de L’AUTOMÀTICA. Es treballaran tècniques d’estampació i disseny com a formes de representació i autorretrat.

Càpsules indisciplinades. Apunts per la recerca i la creació contemporània.