LA INVISIBILITAT DEL DAU. ENRIC TORMO, IMPRESSOR I FOTÒGRAF

Lloc: Centre de les Arts Lliures - Fundació Joan Brossa
Carrer dels Flassaders, 40
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

A cura d’Aitor Quiney

Exposició temporal dedicada a la vida, obra i context cultural, artístic i polític d’Enric Tormo i Freixes (Barcelona, 1919-2016). Es tracta d’un homenatge a l’esperit d’una època a partir del paper rellevant i no prou conegut d’aquest  impressor, gravador artístic, editor, pedagog, museòleg i fotògraf, l’obra més reconeguda del qual és la seva col·laboració, a partir de l’amistat amb Joan Brossa, amb el grup Dau al Set i amb Joan Miró com a tècnic d’alguns dels seus llibres més importants.

Aquesta exposició pretén apropar l’univers invisible d’Enric Tormo al públic aportant documentació inèdita, no només de Tormo sinó dels membres del grup Dau al Set o de Joan Miró. Es presenta, així mateix, la col·lecció d’art de Tormo i la seva dona Maria Ballester dins la qual hi ha nombroses obres desconegudes de Cuixart, Ponç, Tàpies i Tharrats així com nombroses fotografies inèdites de tots ells i de Joan Miró la qual cosa significa una aportació cabdal per a l’estudi de totes aquestes figures.

S’edita un llibre vinculat a l’exposició amb el títol La invisibilitat del dau. Enric Tormo, gravador i fotògraf que tindrà un estudi exhaustiu signat per Aitor Quiney i una selecció de més de 200 imatges. Aquesta edició és possible gràcies a la col·laboració amb Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona.

VISTIES GUIADES

LECTURES SOBRE LA FIGURA D’ENRIC TORMO

La invisibilitat del dau
amb Aitor Quiney, el comissari
Diumenge 27/03 a les 12h

Cultura popular i subversió
amb Albert Domènech
Dimarts 5/04 a les 18:30

Enric Tormo. Art gràfic i arts gràfiques
amb Pilar Vélez
Dimarts 10/05 a les 18:30h

Enric Tormo i Joan Ponç
amb Sol Enjuanes
Dimarts 31/05 a les 18:30h

La invisibilitat del dau
amb Aitor Quiney, el comissari
Diumenge 12/06 a les 12h

LA INVISIBILITAT DEL DAU. ENRIC TORMO, IMPRESSOR I FOTÒGRAF