Paratext #62 amb Óscar Martín, María García Ruiz i Jack Armitage

18:3020:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Aquest nom, Paratext, amaga una programació mensual de presentacions d’artistes residents a Hangar així com d’artistes becats en el programa de beques d’intercanvi. En elles presenten, en diferents formats, projectes concrets o parts del seu treball. Les sessions són sempre obertes al públic amb el propòsit de possibilitar la interacció amb els mateixos artistes. Així mateix, cada Paratext compta amb una figura redactora que posteriorment publica les seves impressions sobre la presentació en aquest bloc.

En aquesta ocasió, la redacció anirà a càrrec de Ludovica Michelin.

La propera sessió de Paratext tindrà lloc el dimecres 30 de març a les 18:30 h a la Sala Ricson d’Hangar.

Presentaran els seus projectes:

Oscar Martín (Beca de Producció Ars Electronica 2021)

Artista sonor i investigador independent. La seva pràctica podria entendre com un dispositiu de coneixement on art, ciència i tecnologia s’hibriden i convergeixen des d’un enfocament poc ortodox i experimental. Des de la dimensió sonora, les seves peces proposen fomentar l’escolta activa i ampliar la nostra percepció.

La seva obra ha estat exposada al Museu Reina Sofia i CentroCentro de Madrid, al Festival Piksel de Noruega, Sónar de Barcelona i al Festival de la Imatge de Manizales a Colòmbia, entre d’altres.

María García Ruiz (Residencia estancia curta)

María García Ruiz és artista i investigadora. Llicenciada en arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Granada. Màster de Recerca en Art i Disseny per la Universitat Autònoma de Barcelona i EINA. Actualment realitza un doctorat de recerca artística dins del GEARAD (Grup d’Estètica Aplicada a Recerca Artística i en Disseny) pertanyent al Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva pràctica s’interroga pels processos mitjançant els quals es generen tant les disposicions espacials com els imaginaris associats. A partir d’aquí desenvolupa principalment dues línies de recerca: una sobre el paisatge –la relació entre la mirada, la configuració de l’espai, els fluxos de la vida i la tecnologia– i una altra sobre les arquitectures dels cossos en moviment.

Jack Armitage (Beca Residència On-the-fly)

Els àmbits de recerca de Jack Armitage inclouen la interacció corporal, la pràctica artesanal i la cognició del disseny. També produeix, interpreta i codifica música en directe com Lil Data, dins del segell discogràfic PC Music.

Jack Armitage és doctor en Tecnologies dels Mitjans i les Arts per la Universitat Queen Mary de Londres, on va estudiar en el Laboratori d’Instruments Augmentats del professor Andrew McPherson. Durant el seu doctorat, Jack va ser becari visitant a Geòrgia Tech amb el professor Jason Freeman. Anteriorment, va ser enginyer de recerca a ROLI després de llicenciar-se en Música, Multimèdia i Electrònica per la Universitat de Leeds.

L’esdeveniment es portarà a terme seguint totes les mesures de seguretat.

L’assistència és gratuïta i es farà per ordre d’arribada.

 

Amb el suport de:

 

Imatge: Òscar Martín

Paratext #62 amb Óscar Martín, María García Ruiz i Jack Armitage