Rarefacció: On-the-fly: Helicotrema / Olivia Jack / Daniel Moreno Roldán

18:0020:45 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 5€
Concert

El 13 de maig a les 18 h Hangar presenta la cinquena sessió de Rarefacció, cicle d’escolta comissariat per Sergi Botella que té per objectiu donar a conèixer propostes que giren al voltant de la música i el so des d’una mirada experimental i no convencional. Lxs convidades per a aquesta sessió són Helicotrema, Olivia Jack i Daniel Moreno Roldán.

Helicotrema / Olivia Jack / Daniel Moreno Roldán

Data: 13 maig, 2022
Hora: 18 h
Preu: € 5
Compra la teva entrada AQUÍ

Helicotrema

Mario Ciaramitaro, amb Blauer Hase i Giulia Morucchio organitzen el festival d’àudio enregistrat Helicotrema dedicat a la presentació d’obres sonores narratives, multidisciplinàries i experimentals a través de sessions d’escolta col·lectiva. Entre el 2012 i el 2020, Helicotrema ha acollit més de 400 autors i artistes que treballen amb el so, explorant la possibilitat d’una situació d’escolta col·lectiva en diàleg amb llocs específics com ara foses, vaixells, hivernacles, museus i observatoris astronòmics.

Olivia Jack

És una artista i programadora que utilitza el programari de codi obert, la cartografia, el live coding i interfícies experimentals per a la realització de les seves obres. Ha desenvolupat diverses eines creatives basades en un navegador, com ara Hydra (sintetitzador de vídeo codificat en directe), PIXELSYNTH i LiveLab (router de mitjans entre parells). Els seus sets visuals en viu exploren representacions algorísmiques de sistemes impredictibles i caòtics, i l’escriptura de programari com un procés desordenat i efímer.

Daniel Moreno Roldán

Daniel Moreno Roldán és artista resident de llarga durada a Hangar, a més de ser productor musical i dissenyador de so. A través de la seva pràctica treballa amb referents que, per la seva naturalesa digital –suposadament immaterial i no tangible–, tendeixen a esvair-se. Reflexiona sobre qüestions d’obsolescència, nostàlgia i temporalitat, a través de l’ús de multitud de formats -música, instal·lació, vídeo, etc.-, però normalment entesos sota els codis del que és escènic i performàtic. És membre i cofundador del Club de Videojocs, un grup de persones interessades pels videojocs més enllà de ser formes d’entreteniment, que es reuneix bimestralment a Hangar. Forma part del projecte de música electrònica SOSUN.dance, per al qual compon cançons usant ordinadors i videoconsoles obsoletes.

 

Totes les actuacions d‟aquesta sessió formen part del projecte europeu On-the-fly i rep el suport del programa Europa Creativa.

 

L’esdeveniment es durà a terme seguint totes les mesures de seguretat.

 

 

Amb el suport de:

Col·laboren:

Rarefacció: On-the-fly: Helicotrema / Olivia Jack / Daniel Moreno Roldán