House.Music.Europe - HoME / Instal·lació itinerant que farà emergir una memòria compartida per part de tots els europeus i europees

Lloc:
La Rambla, 7 08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

El Projecte House.Music.Europe – HoME, que compta amb el suport de la Comissió Europea dins del programa Europa Creativa, té una durada de tres anys i el seu objectiu és convocar a joves artistes de diferents disciplines, amb la música com a disciplina principal, per crear conjuntament una instal·lació sonora i una obra escènica basades en enregistraments fets per la gent del carrer i diversos col·lectius específics, sobre els seus records en relació amb la història europea, o més concretament del seu país, ciutat, i fins i tot del seu barri. L’objectiu de HoME és fer emergir una memòria compartida per part de tots els europeus i europees.

La primera fase de HoME se centra en la recopilació d’enregistraments i dades. Una estructura mòbil s’instal·larà en diversos espais de la ciutat de Barcelona, el dia 1 d’abril a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i el dia 2 a l’exterior del Santa Mònica. La gent del carrer podrà entrar dins de l’estructura que estarà equipada amb micròfons i sensors de diversos tipus per tal d’enregistrar, a més de les paraules de les persones que hi participin, les seves constants vitals. Amb les dades recopilades, els artistes seleccionats dissenyaran un projecte de creació que es durà a terme durant els dos anys següents.

Tres artistes de diferents disciplines, Julio César Palacio (compositor/artista sonor), Carlos Nuñez Medina (compositor) i Ricardo Castro Arceiz (performer), s’han reunit per plantejar el funcionament de la instal·lació en la seva estada a Barcelona.

House.Music.Europe – HoME / Instal·lació itinerant que farà emergir una memòria compartida per part de tots els europeus i europees