Floraine Sintès: Looking for Zara

Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Floraine Sintès

Looking for Zara

26 i 27 d’abril, de 18 a 21h

“Looking for Zara” és una exposició de recerca sobre l’entitat corporativa homònima, propietat del grup espanyol Inditex, quarta empresa tèxtil del món. Floraine Sintès s’enfronta a la figura de Zara en el marc de la seva sèrie e projecte de recerca: “Els Doublures”,  centrat en  les marques de roba i el que aquestes mostren de si mateixes (Chloé, Caroll, Jennyfer, Céline i Morgan). Amb, entre altres coses, ” HABITI THAN A JOB, a Way of Life  (MÉS QUE UN TREBALL, una forma de vida)” com a lema de contractació, Zara se situa en la línia dels grups que pretenen “tornar a posar a les persones en el centre de la seva empresa”.

En disseccionar el vocabulari de màrqueting utilitzat per la marca, el llenguatge i les estratègies directives internes dirigides als seus empleats, i els testimoniatges oficials i extraoficials, l’artista elabora un retrat de la identitat fictícia que fabrica l’entitat jurídica de l’empresa, i posa en circulació altres narratives. Què pretén ser?

Floraine Sintès (nascuda en 1995) viu i treballa a Lió. Després d’un breu pas per Olivier de Serre en comunicació de marca i disseny d’envasos, es va incorporar a l’Escola Nacional Superior de Belles arts de Lió, de la qual es va graduar en 2020. Forma el duo Donnant-*Donnant amb Agathe Chevalier. Des de 2016 participa en diversos col·lectius i associacions: Maison de l’écologie a Lió, Cybersistas (club feminista interseccional), Pôle Technique (creació d’espais de treball per a artistes autogestionats) i en 2021 va cofundar l’espai artístic Runspace Monopôle a Lió. Aquest mateix any presenta la seva obra en diverses exposicions col·lectives La quatrième du trèfle ordinaire en la orangerie du Parc de la tête d’or, A Ciel ouvert comissariada per Studio Ganek així com Le début de la fi en el Institut d’Art Contemporain de Villeurbanne. En 2022 participarà en Ce qui resti d’espoir pour mentir en la Brasserie Atles de Brussel·les, Zone grise en monopôle i super F97 i proposarà per invitació de BF15 “Acteur.hissis Permanent.es” exposició in-situ en el Théâtre donis Célestins.

Residència en col·laboració amb Art3, Valence, França

Floraine Sintès:  Looking for Zara