Fer Forats II / sessions d'escriptura transversal

18:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

El projecte de Christina Schultz Fer Forats (processos creatius i pensants a través de l’escriptura) convida veïns i aficionats a la participació de les sessions d’escriptura dramatitzada durant tots els dimarts de maig.

Us proposem participar en un procés col·lectiu, en cinc sessions, d’escriptura transversal i dramatitzada que gira al voltant de la reivindicació d’un espai arterial de Barcelona, ​​les Rambles.

Juntament amb l’associació de veïnes i veïns SOS Rambla, hem detectat que del seu ús degradat a un espai d’atracció turística, Les Rambles només poden ser recuperades en la seva construcció com a espai heterotòpic, això serà, espai de tots a través de la repoblació de veïns.

El procés d’aquest projecte va començar al febrer amb un grup core, el grup Qualbi (Mar Merino, Carlos Clemente, Ricardo Cardenas, Diego Ballestrini i Christina Schultz) que es va dedicar a investigar tant a través de sessions d’escriptura com a través de converses amb SOS Rambla per crear noves narratives que possibilitin una visió de futur d’unes Rambles habitades per veïnes i veïns, i no només per turistes.

El punt de partida per a les noves sessions d’escriptura dramatitzada és un tresor històric, una conversa postal real (400 cartes) de dos promesos, antics veïns de la Rambla. A partir d’aquí, embrancant aquesta història de dos habitants de la Rambla de principis dels 70, el nostre entorn contemporani, i un futur amb totes les possibilitats imaginables, socials, tecnològiques i bioambientals, ens proposem executar una “okupació literària” de l’edifici d’habitatges Rambla 14, un edifici, principalment, propietat de la Generalitat de Catalunya, un edifici que en aquests moments es troba gairebé buit.

La proposta culminarà en un esdeveniment performatiu-reivindicatiu i en una publicació dels escrits. Els detalls es defineixen de forma democràtica amb totes les persones participants.

Fer Forats II / sessions d’escriptura transversal