Presentació del llibre Take ’Em Down. Scattered Monuments and Queer Forgetting i conversa amb Simon(e) van Saarloos i Agustín Ortiz Herrera

19:0020:30 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

A Take ’Em Down, Simon(e) van Saarloos s’inspira en les vides històricament invisibilitzades de persones LGBT i queer. Demostra el poder de l’oblit i es pregunta si és possible viure sense passat. Al mateix temps, Van Saarloos critica la manera com la “memòria blanca” (incloent-hi la seva pròpia) tracta algunes històries d’evidents per elles mateixes, mentre esborra altres històries. També qüestiona les arquitectures normatives de la commemoració. Finalment, Take ’Em Down no tracta de la reconciliació a través de la culpa, sinó de viure vides desordenades amb dolor i pena.

 

Simon(e) van Saarloos (1990). Ha publicat quatre llibres en neerlandès, entre els quals Playing Monogamy i Take ’Em Down. Scattered Monuments and Queer Forgetting, publicats també en anglès.

Treballa com a artista i ha col·laborat en nombrosos projectes. Recentment ha presentat Cruising Gezi Park (2020) al Museu d’Amsterdam, l’exposició en línia i el projecte solidari queer Through the Window Project (2020, amb el suport del Prince Claus Fund), the spread of a mo(nu)ment (2020, TAAK-Fundació Mondriaan) i Apologies For Breaking In (2021, San Francisco Transgender Film Festival). Ha presentat les seves performances al Hafen de Frankfurt, al Savvy de Berlín, al Sonsbeek d’Arnhem, a l’ONU, a la TU Delft o al GlitchRealm, entre altres.

Actualment condueix el podcast *The Asterisk Conversations i comissaria ABUNDANCE (“We must bring about the end of the world as we know it”, Denise Ferreira da Silva) al Het HEM d’Amsterdam, i acaba de traslladar-se als EUA per començar-hi un doctorat en retòrica a la UC Berkeley.

www.simonevansaarloos.nl/

 

Agustín Ortiz Herrera (1970). La seva pràctica artística es desenvolupa en l’àmbit de l’audiovisual, la performance i la instal·lació, que li permeten activar les possibilitats queer en un context patriarcal-colonialista dominat per la persuasió audiovisual i la representació normativa de la memòria. La seva obra explora les possibilitats semàntiques de l’audiovisual narratiu en combinació amb l’experimentació instal·lativa. En els seus últims projectes desenvolupa un esperit crític dedicat a desconstruir nocions sobre figures patriarcals històriques.

Va estudiar belles arts a la Universitat de Barcelona (1998), cinema a The New School University (Nova York, 2003) i va fer un màster de belles arts al Konstfack College of Arts (Estocolm, 2016). Els seus projectes i exposicions recents s’han vist al centre Arts Santa Mònica (La tradició que ens travessa. Gnosi il·luminada, 2022), La Escocesa-CREAF (Future Forest Diorama, 2022), el CCCB (Ciència Fricció, El cercle simbiont, 2021), i també a The Green Parrot, al Centre d’Art Maristany, al Barcelona Loop Festival i a La Capella (Anomenar. Posseir. Crítica de la pràctica taxonòmica, 2020). L’any 2021 la Col·lecció MACBA va adquirir la seva obra Fungi Fantasy and their friends Crazy Bacteria.

Presentació del llibre Take ’Em Down. Scattered Monuments and Queer Forgetting i conversa amb Simon(e) van Saarloos i Agustín Ortiz Herrera