Mr. Big de Geneviève et Matthieu

Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició
Inauguració d’exposició i performance

La tècnica policial Mr. Big inspira a La Capella la nova instal·lació del duo Geneviève & Matthieu, fruit de la col·laboració entre Homesession (Barcelona) i Écart (Quebec).

Mr. Big es refereix, en argot de carrer, al líder d’una organització criminal. I també dona nom a una tècnica d’investigació policial emprada al Canadà per obtenir la confessió en delictes considerats greus. A través d’aquest mètode, agents encoberts intenten guanyar-se la confiança i obtenir la declaració de culpabilitat dels sospitosos. Mr. Big també és el títol de la instal·lació performativa creada pel duo d’artistes Geneviève & Matthieu. Mitjançant escultures vivents, armes bidireccionals i paisatges sonors televisius, Mr. Big (en francès, M. Gros) aborda a La Capella qüestions com la identitat de les persones, la vigilància, la infiltració, el robatori d’idees i la còpia fraudulenta.

Geneviève & Matthieu. El duo d’artistes de Rouyn-Noranda, a Abitibi-Témiscamingue (Quebec, Canadà), va iniciar la seva trajectòria a finals dels anys noranta. El seu treball combina art, performance, música i vida quotidiana. Des de fa més de vint anys, promouen el centre Écart, autogestionat per artistes, i la Biennal d’Art Performatiu de Rouyn-Noranda. Tenen una visió crítica sobre els moviments artístics passats i actuals, la cultura DIY (fes-ho tu mateix), l’art conceptual i l’art performatiu.

Activitat realitzada en col·laboració amb Homesession, Écart i el Bureau du Québec à Barcelone

Mr. Big de Geneviève et Matthieu